Karaman'ın da Peri Bacaları Var

Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (KARDOF) 27 Kasım Pazar günü Peri Bacaları'nı görmek için Karadağ'a bir etkinlik düzenledi.

Karaman'ın da Peri Bacaları Var

KARDOF Basın Sözcüsü Mehmet İssi tarafından yapılan açıklamada, "KARDOF her zamanki gibi eğlenceli bir etkinliğe daha imza attı. Ne yazık ki Karaman halkının da çoğunlukla bilmediği bir o kadar da Karaman il merkezine yakın olan Karadağ'daki Peri Bacaları'nı görüntüledik. Karaman İlinin kuzeyinde, yaklaşık 35 Km. uzaklıkta volkanik bir dağ kitlesi olan Karadağ'da yapısında volkanik tüf barındıran Peri Bacaları'nın muhteşem görüntüsü ziyaretçilerini cezp edecek türden. Peri Bacaları görmek için Kapadokya'ya gitmeye gerek yok. Etkinlik 28 kişilik bir ekiple sabah saat:09.00 civarında Kılbasan Kasabası'nda bir kahvede yapılan kahvaltı sonrası başladı. Kum ocaklarında başlayan yürüyüş peri bacaları vadisi boyunca devam etti. Vadi sonunda Bahar Tepe'ye ulaşıldı. Başdağ'ın güney sırtından yaklaşık 1720 metre olan zirveye ulaşılarak yemek molası verildi.

Muhteşem manzara eşliğinde keyifli bir yürüyüş gerçekleşirken fotoğraf tutkunları manzaranın karelerini almayı ihmal etmedi. Etkinliğin sürpriz kısmı kısa olduğu kadar zorlu bir kaya tırmanışıydı. Ekibin başta zor gördüğü sonrasında ise kendine güvenerek yaptığı tırmanış hafızalara kazınan unutmayacak bir tecrübe oldu. Zirveden günbatımı eşliğinde gerçekleştirilen iniş biraz aheste ve bir o kadar da muhteşem pozlarla objektiflere yansıdı. Keyifli bir Pazar gününün ardından Kardof kulüp binasında etkinlik sona erdi. Tüm üye ve misafir katılımcılara teşekkür ederiz. KARDOF, Karaman'ın tanıtımında aktif rol oynayıp üzerine düşen görevi esirgenen desteklere rağmen fazlasıyla yapmaktadır. Karaman'ın kültürel tanıtımının basın mensupları karşısında büyük toplantı salonlarında bürokratların süslü cümleleriyle değil ilimizin kültürel miraslarının yer aldığı doğasına adım atılarak gerçekleşeceğini düşünerek her defasında uyguluyoruz. Kardof Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun resmi ve doğal üyesidir. Kardof dernekler masasına bağlı resmi bir dernek aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı resmi bir kulüptür. Doğayı bizimle yaşayın” denildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284