Karaman’ın Şampiyonluklarla Gelen Geçmişi

Larendespor ismi ile futbol hayatına merhaba diyen, 1992 yılında ise futbol serüvenine devam eden Karamanspor, 18 yıl önce 2. Lig, 3 yıl önce ise 3. Lige kupa alarak çıktı.

Karaman’ın Şampiyonluklarla Gelen Geçmişi

Karamanspor, spor hayatında uzun yıllar Amatör Ligde mücadele edip, daha sonraki yıllarda ise 3. Ligde sarı kırmızı forması ile mücadele etti. Dönemin Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı Halil İbrahim Gülcan ve Karamanspor yönetiminin büyük mücadelesi ve maddi desteği ile Karamanspor’u futbol tarihinde ilk defa 2002-2003 sezonunda şampiyonluğa adını yazdırdı ve 2. Lig B Kategoresine çıkarttı. Karamanspor’un 2. Lig serüveni ekonomik sıkıntılardan dolayı sadece 1 sezon sürdü. Karamanspor, 2004-2005 sezonu sonunda tekrar 3. Lig'e döndü. 2006-2007 sezonunun sonunda ise Karaman 1. Amatör Ligine düştü. Karaman Belediyespor ismi ile futbol hayatana Amatör ve Bölgesel Amatör Ligte (BAL) devam eden Karaman Belediyespor, 2019-2020 yılında TFF’nin kararı ile yeniden 3. Lige döndü.

İBRAHİM ÖZTÜRK, SÜPER LİGDE ŞAMPİYONLUK GÖRDÜ

Futbol hayatına Kayseri Erciyes Spor ile başlayan, 2002-2005 sezonunda Karamanspor’un şampiyon olarak kupayı kaldırdığı sezonda 3 gol atarak takıma katkı sağlayan defans oyuncusu İbrahim Öztürk, Karamanspor’dan Kırıkkalespor, Altay, Sivas ve Bursaspor’a transfer oldu. Bursaspor forması ile 131 maça çıkan Öztürk, 2009-2010 sezonunda Süper Lig Şampiyonluk sevincini yaşadı. Başarılı stoper, 2017 yılından beri İzmir temsilcisi Altay Spor’da takım kaptanı olarak forma giyiyor.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haber arşivinde yer alan, İHA Karaman Temsilcisi Mehmet Dağlı’nın; “Karamanspor, 38 Yıllık Tarihinde İlk Defa 2. Lige Yükseldi” manşetiyle yer verdiği haberde;

“Türkiye 3. Futbol Ligi 1. Grup'ta mücadele eden Karamanspor, Futbol Federasyonu'nun Niğdespor maçı ile ilgili verdiği kararla, 38 yıllık tarihinde ilk defa 2. Lig'e yükseldi.

9 Mayıs Pazar günü Karaman'da oynaması gereken Karamanspor-Niğdespor maçı, Niğdespor'un futbolcuların sahaya çıkmak istememesi nedeniyle maç oynanamamıştı. Futbol Federasyonu, Karamanspor-Niğdespor maçı ile ilgili gerekçeli kararını dün Karamanspor Kulübü'ne bildirdi. Kararda; "Maçın hakem ve gözlemci raporlarının incelendiği, saha içi ve dışında gerekli güvenlik tedbirlerinin olmasına rağmen Niğdespor'un sahayı terk etmesi nedeniyle futbol müsabaka talimatının 27/a maddesi gereğince Niğdespor'un 3-0 hükmen yenik sayılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu kararla Karamanspor, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu resmen ilan etmiş oldu.”

KARAMANSPOR, NE IĞDIR’I, NE KESTEL’İ? BEŞİKTAŞ’A KAFA TUTTU!

Karamanspor, şampiyonluk mücadelesi verdiği sezonda 13 karşılaşmada 35 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü, Beşiktaş ise oynadığı 14 maçta 33 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. Beşiktaş'tan sonra yenilgisiz tek takım Karamanspor’du.

Arşivde yer alan diğer bir haberde ise, “Karamanspor, Beşiktaş'la birlikte Türkiye liglerindeki 'namağlup' iki takımdan biri ve sezon sonunda namağlup şampiyonluğu hedefliyor.

Türkiye 3. Futbol Ligi 1. Grup'ta mücadele eden ve geçtiğimiz hafta gurubunda averajla liderliğe yükselen Karamanspor'da hedef, ligi namağlup bitirerek şampiyon olmak olarak belirlendi. 138 takımın mücadele ettiği 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de Beşiktaş'la birlikte yenilgisiz olarak yoluna devam eden Karamanspor, 13 maçta rakip fileleri 35 golle havalandırırken, kalesinde de sadece 7 gol gördü. Attığı ve yediği gollerle Beşiktaş'tan da iyi durumda olan Karamanspor, en az gol yiyen takımlar arasında arasında bulunuyor.

Karamanspor'un bu sene şampiyon olacağını ifade eden Teknik Direktör Mustafa Altındağ, "Çok iyi bir kadroya sahibiz. Şampiyonluk özlemini bitireceğiz. Bu hafta grubumuzda averajla liderliğe yükseldik ve sezon sonuna kadar bu liderliğimizi yenilgisiz olarak sürdürmek istiyoruz" dedi. İstatisliklere göre şu anda Türkiye liglerinde en başarılı takım olarak göründüklerini de belirten Altındağ, "Takım olarak hiç bir zaman rehavete kapılmıyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hafta sonunda kendi sahamızda karşılaşacağımız Diyarbakır Diskispor'u da yenerek kazasız yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu yüzden Pazar günü oynayacağımız Diskispor maçına tüm Karamanlı sporseverleri bizleri desteklemeleri için tribünlere bekliyoruz" diye konuştu.” Haber: Mustafa ÖZÜNAL

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284