Karamanlı Atlet Arıkan'dan İzmir’de Görkemli Atlayış

Karaman Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Arıkan, İzmir’de düzenlenen Okul Sporları Gençler A-B Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışmalarında yüksek atlama branşında 1.90’lık derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu.

Karamanlı Atlet Arıkan'dan İzmir’de Görkemli Atlayış

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığının 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan ve İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Gençler A-B Puanlı Atletizm Türkiye Birinciliği Yarışmalarında atletizm antrenörü Melihşah Katman eşliğinde Karaman’ı temsil eden Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Görkem Arıkan, yüksek atlama branşında 1.90’lık derecesi ile altın madalyanın sahibi olarak Türkiye şampiyonu oldu.

2019 yılında başladığı atletizmde yüksek atlama branşında birincilik kürsüsünü kaptırmayan Arıkan’ın hedefi ise Balkan, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında altın madalyanın sahibi olarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak.

1.90’lık derecesi büyük bir başarıya imza atarak Karaman’ın gururu olan Arıkan’ı tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Okul sporları faaliyetleri kapsamında yapılan yarışmalarda sporcularımız ilimizi gururlandırmaya devam ediyor. Son olarak kız futsal takımımızın grup birinciliğinin ardından, genç sporcumuz Görkem Arıkan’ın Türkiye şampiyonluğu bizleri gururlandırarak mutlu etti. İnşallah genç sporcumuzdan ilerleyen dönemlerde daha büyük başarılar bekliyoruz. Haziran ayı içerisinde yapılacak U16 ve U18 Kulüpler Türkiye şampiyonasında da başarılar beklediğimiz sporcumuzu tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284