Karamanlı Atlet Mehmet Fidan’dan Gümüş Madalya

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Dağ Krosu Dünya Şampiyonası milli takım elemelerinde mücadele eden Karamanlı atlet Mehmet Fidan Türkiye 2.’si olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Karamanlı Atlet Mehmet Fidan’dan Gümüş Madalya

Türkiye Atletizm Federasyonu 2018 yılı faaliyet takviminde yer alan Yıldızlar Dünya Dağ Kros Şampiyonası milli takım eleme yarışlarında atletizm antrenörü Abdulselam Karharman eşliğinde yıldız erkekler kategorisinde mücadele eden Karaman Önder Spor Kulübü sporcusu Mehmet Fidan, 157 sporcunun yer aldığı yıldız erkekler 5 bin metre yarışlarında Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kariyerinde büyük bir başarıya imza atan Karamanlı sporcu elde ettiği sonuçla 24 Haziran 2018 tarihinde İtalya’da düzenlenecek Dağ Krosu Dünya Şampiyonasında ülkemizi Avrupa Arenasında temsil etmeye hakkı kazandı. Elde ettiği sonuçtan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Fidan, İtalya’da yapılacak şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğini söyledi.

2018 yılı hedeflerinden birini gerçekleştirdikleri belirten Karharman, “Son bir yıldır hedef olarak koyduğumuz bir yarışmada istediğimiz sonucu aldığımız için çok mutluyuz. Dünya Şampiyonası elemesi olduğu için yarışmalara katılım oldukça fazlaydı. Bu nedenle çok iyi hazırlandığımız yarışmada en ufak bir hata bile yapmak istemiyorduk. Sporcumuzda harika bir yarış çıkararak son 300 metreye kadar yarışmaya önde girdi. Fakat zeminden kaynaklı küçük bir kaymadan dolayı sporcumuz ikinci sıraya gerileyerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Şimdiki hedefimiz İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya kazanmak. İnşallah bunun içinde elimizden gelenin en iyisini yaparak ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için hazırlıklarımıza devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Fidan’ın başarısıyla gurur duyduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Çalışma ve inancın azmiyle yakalanan bu başarı tüm Karamanlı gençlere örnek olacak niteliktedir. Karaman'da spor adına yapacağımız çalışmalarla sporu en tabana yayarak ve alt yapıya yetenekli sporcular kazandırarak başarılı sporcu profilini yukarılara taşımak istiyoruz. Alınan bu güzel sonuçtan dolayı sporcumuzu tekrar kutluyor, sporcularımızın yetiştirilmesinde emeği geçen antrenörlerimize teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284