Karamanlı Bisikletçiler Bir İlke İmza Atıyor

Genç Bayan Bisiklet Milli Takımımız 6-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Hollanda’da yapılacak olan ENERJİWACHT TOUR yarışlarında ülkemizi temsil edecek.

Karamanlı Bisikletçiler Bir İlke İmza Atıyor

6-9 Nisan 2016 tarihleri arasında Hollanda’da yapılacak olan ENERJİWACHT TOUR Bisiklet yarışlarına Genç Bayan Milli Takımımız 8 sporcu ile katılmaya hazırlanıyor. Bu büyük organizasyonda Karaman’ın 6 sporcu ile milli takımın çoğunluğunu oluşturması bisiklette Karaman’ın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Karamana bu milli gururu yaşatan sporcular ise Gençlik ve Spor Kulübü’nden Selver Sezer, İrem Ceren Akan, Kader Şahin, Performans Spor Kulübü’nden Fatma Sezer, Aybike Ünlü ve Büşra Kızıl gibi isimlerden oluşuyor.
Yarışma hakkında bilgi veren milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü;” Hollanda’da 4 etap üzerinden yapılacak yarışmaların ilk gününde takım saate karşı yarışmaları yapılacak. Daha sonraki 3 etapta ise 65-70 kilometre arasında değişen yol yarışları yapılacak. Dünyada “Küçük Avrupa Şampiyonası“ olarak da adlandırılan zorlu tur sporseverler tarafından da oldukça fazla ilgi görmektedir. Hollanda’da yapılacak olan yarışlarda Türkiye’nin dışında; Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya (2 takım), Belçika, Almanya, Norveç, Lüksemburg, İsviçre, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Hollanda milli takımları yer alacak. Hollanda, Belçika, Almanya ve İspanya’dan da değişik kulüp takımlarının yer alacağı ENERJİWACHT TOUR Bisiklet yarışlarına toplam 28 takımın sporcuları birincilik mücadelesi verecek. İnşallah bizlerde bu yarışlarda çalışmalarımızın karşılığını alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.
Genç Bayan Bisiklet Milli Takımında Karaman’dan 6 sporcunun yer almasının gurur verici olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Karaman bisiklet takımımız Türkiye’de bir marka olmuş ve dünya markası olma yönünde de hızla ilerlemektedir. Karamanımızın bisiklette geldiği nokta ilimizin spor tarihi açısından da önem taşımaktadır. Hollanda’da yapılacak olan yarışlarda milli takımımız önemli başarılara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Hollanda’da yapılacak olan yarışlarda Genç Bayan Milli Takımımıza başarılar diliyorum.”
 

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2016, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284