Karamanli Bisikletçiler, Sampiyonluk Gelenegini Bozmadi

Türkiye Bisiklet Federasyonu Baskanligi’nin 2016 yili faaliyet programinda yer alan “ Türkiye Sampiyonasi 1. Ayak Puanli Yol Bisikleti Yarislari” 10-14 Subat 2016 tarihleri arasinda Alanya’da yapildi.

Karamanli Bisikletçiler, Sampiyonluk Gelenegini Bozmadi

Üç gün üzerinden yapilan yarismalarda birinci günde Karamanli sporcular 63 kilometre üzerinden yaristilar. Saganak yagmur altinda yapilan yarismada büyük bayanlar kategorisinde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Semra Yetis 1’inci olurken, ikinciligi Alanya Doga Sporlari Kulübü’nden Ayse Çakir ve üçüncülügü yine ayni kulüpten Mesude Senol elde etti. Ayni yarista genç bayanlar kategorisinde birinciligi Yesil Giresun Belediye Spor Kulübünden Damla Nur Bayraktar alirken ikinciligi Karaman Performans Spor Kulübü sporcusu Fatma Sezer, üçüncülügü ise Karaman Gençlik Spor Kulübü sporcusu Selver Sezer elde etti.
Yarismalarin ikinci gününde Karamanli sporcular 80 kilometre üzerinden yaristilar ve “ KÜRSÜ KAPATMA” benzetmesi ile anilan ilk üç dereceyi elde ettiler. Ikinci günde Genç Bayanlar kategorisinde Karaman Performans Spor Kulübünden Fatma Sezer birinci olurken, ikinciligi Karaman Gençlik ve Spor Kulübünden Selver Sezer, üçüncülügü Karaman Gençlik ve Spor Kulübünden Kader Sahin elde etti. Büyük Bayanlar Kategorisinde ise Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Semra Yetis yine birinciligi elde etmeyi basardi.
Son gün yarislari 30 kilometre üzerinden yapildi. Genç Bayanlar kategorisinde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Sporcusu Kader Sahin birinci olurken, Büyük Bayanlar Kategorisinde Semra Yetis ikinci olarak yarismalari tamamladi. Bu sonuçlar ile takim halinde Karaman Gençlik ve Spor Kulübü Genç Bayan Takimi Türkiye birincisi olarak kupasini alirken, Performans Spor Kulübü Genç Bayan Takimi Türkiye ikincisi oldu.
Bu sonuçlarin ardindan Türkiye Genel Klasmaninda Büyük Bayanlarda Karaman Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Semra Yetis 1.’lige yerlesti. Genç Bayanlar Kategorisinde ise Karaman Performans Spor Kulübü sporcusu Fatma Sezer genel klasmanda birinci, Karaman Gençlik Spor Kulübünden Selver Sezer ikinci, ayni kulüpten Kader Sahin ise üçüncü durumda yer aldi.
Bisiklette alinan basarili sonuçlarin Karaman için gurur kaynagi oldugunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik;” Sporcularimiz 3 günlük yarislar sonucunda 4 altin, 3 gümüs ve 2 bronz madalya olma k üzere 9 madalya ve 2 kupa ile ilimize dönmüslerdir. Sporcularimiz bu yil 60 kez kürsüye çikmayi hedeflemektedirler. Ilk yarista 9 madalyanin gelmesi bu hedefin çok rahat gerçeklestirilecegini göstermektedir. Sporcularimiz belirlemis oldugumuz hedeflere emin adimlar ile ilerlemektedirler. Karaman, Türkiye’de bisiklet sporunda çok önemli yere sahip oldugunu bir kez daha göstermistir. Özellikle Bayan Bisikletinde Türkiye’nin tartismasiz en önemli merkezidir. Tecrübeli antrenörümüz Baris Ünlü ve sporcularimiz her müsabakada bizleri gururlandirmaktadirlar. Bu sezon belirlemis oldugumuz Balkan Sampiyonlugunu Karaman’a getirme hedefimiz insallah gerçeklesecektir. Ekibimiz sürekli çalismakta ve basaridan basariya kosmaktadir. Alanya yarislarinda göstermis olduklari basaridan dolayi antrenörümüz Baris Ünlü’yü ve tüm sporcularimizi kutluyor ve basarilarinin devamini diliyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284