Karamanli Gençler “Wushuyu” Çok Sevdi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ücretsiz yaz spor okullari kapsaminda baslattigi wushu bransina Karamanli gençlerden yogun ilgi.

Karamanli Gençler “Wushuyu” Çok Sevdi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde ücretsiz olarak Karamanli gençlere hizmet veren yaz spor okullari, 29 Haziran 2015 Pazartesi günü ögrencilerin yogun katilimi esliginde coskulu bir sekilde açildi. Toplam 20 farkli bransta genç ögrencilere hizmet veren Spor Il Müdürlügü bünyesine kazandirdigi yeni branslardan biri olan Wushu’yu Karamanli gençlere sevdirmesini bildi.
Haftanin üç günü pazartesi, sali ve persembe günleri saat 12.00 ile 14.00 arasi Kazim Karabekir Spor Salonunda Antrenör Kadir Sefa Bayraktar nezaretinde egitim alan genç kursiyerler, aldiklari temel egitimler ile wushu bransinin tüm inceliklerin ögreniyorlar.
Kayitlarin yeni baslamis olmasina ragmen wushu bransina ilginin oldukça yüksek oldugu belirten Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Spor Il Müdürlügümüz bünyesinde devam kayitlari devam eden wushu bransini Karamanli gençlerimizden yogun ilgi gördü. Spor okullarimizda öncelikli hedefimiz çocuklarimizi sosyallestirmek, topluma örnek kisiler olarak gelisimini saglamak, basarili, zeki, aktif, saglikli, öz güvenli bireyler olarak yetistirmek ve zeka açisindan hizli düsünebilen bireyler yetistirmektir. Wushu bransina yeni baslayan çocuklarimiz ise öncelikle temel durus, takla ve yumruk gibi cimnastik temeline dayali çalismalar yaparak yaklasik 1 yil içerisinde bu bransin tüm inceliklerini ögreniyorlar” diye konustu.
Wushu nedir?
Wushu, Türkçede Vusu diye telaffuz edilen Çin savunma sanatlarinin genel adidir. Wushu, Güç is, zor teknik ve sanat anlamina gelmektedir. Wushu, Kelime anlami olarak savas sanatlari olarak ta bilinir
Gerçekte, saldiri ve savunmanin yaninda akrobasi ve baleye benzer kareografik hareketler ve Uzakdogu felsefi Vu Su adi altinda toplanir. Bununla beden ve ruhun uyumu saglanir. Insan karakterinin gelistirilmesi iradenin ve ögrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hosgörülü davranis biçimi saglanir.
1985'de Avrupa Vu Su Federasyonu (E.W.F.) kurarak organize oldu. Daha sonra 1988'de Uluslararasi Vu Su Federasyonu Pekin'de kurularak daha da genisledi. Bugün 83 ülkede federasyonu bulunmaktadir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284