KARDOF, 5 Günde 5 Zirve Yapti

Ilimizde kurulu bulunan Karaman Doga ve Fotograf Kulübü üyeleri geçtigimiz hafta içerisinde beste bes yaparak 5 günde 5 volkanik dagin zirvesine çiktilar.

KARDOF, 5 Günde 5 Zirve Yapti
KARDOF adina açiklama yapan Fedai Erkocaoglu ile Abdullah Canpolat, “Iç Anadolu eko sisteminin en önemli unsurlari olan Karaman Karadag, Konya Karacadag, Nigde Meleniz Dagi, Aksaray Hasandagi ve Kayseri Erciyes daglari volkanik zirve çevresi yarinlar için korunmali ve saygi gösterilmesi gereken doga alanlaridir. KARDOF kulübü olarak baslattigimiz bu sessiz çikis planimiza herkesin destegini bekliyor ve dag ekosistemlerinin tahribatini önleme adina adimlar atilmasi gerektigini düsünüyoruz” dediler.

5 gün süren tirmanisin ilk gününde yüksekligi 2 bin 288 metre olan Karadag’a tirmanan dagcilar ikinci gün Konya’da bulunan 2 bin 25 metre yükseklikteki Karacadag’a, üçüncü gün Nigde’deki 2 bin 965 metre yüksekligindeki Meleniz dagina, dördüncü gün Aksaray’da bulunan ve 3 bin 268 metre yükseklikteki Hasan Dagina ve son gün de Kayseri’deki 3 bin 917 metre yükseklikteki Erciyes daginin zirvesine ulasarak 5 günde 5 zirve yapmis oldular. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284