Kınalı Kuzular Dualarla Uğurlandı

Karaman’da 45 izci, Çanakkale Zafer’inin 101. Yılında 57. Alay Milli Bilinç Kampı’na gitmek için yola çıktı.

Kınalı Kuzular Dualarla Uğurlandı
Türkiye İzcilik Federasyonu faaliyet programında yer alan ve 21-26 Nisan 2016 tarihleri arasında Çanakkale Eceabat Kocadere mevkiinde yapılacak olan Çanakkale Milli Bilinç Kampı ve 57. Alay yürüyüşüne Karaman’ı temsilen 45 izci ve lider katılacak.
Aktekke Meydan’ında yapılan uğurlama törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, izci, lider ve izci yakınları katıldı.
Gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Şube Müdürü Mustafa Karadeniz,” Çanakkale’ye gittiğinizde o manevi atmosferi doya doya yaşayacaksınız. Orada şehitlikleri, Çimenlik Kalesini, Deniz Müzesi ve Nusret Mayın Gemisini ziyaret edeceksiniz. Ziyaretleriniz esnasında bizlere de bol bol dua edin. İnşallah sağlıklı bir şekilde hayırlısıyla sağ salim bir şekilde oradaki görevinizi yerine getirip sizleri tekrar burada karşılarız” diye konuştu.
İzciler kamp süresi boyunca atıcılık, okçuluk, bıçak fırlatma; çember, topaç, dokuztaş ve misket gibi geleneksel etkinlikleri gerçekleştirecekler. Tören geçişi, şiirler okunması ve çeşitli etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kampta kutlayacak olan izciler, Şehitler Abidesi'ndeki Uluslararası Anma Törenleri'ne katılacaklar.
Kampın finalinde ise her yıl olduğu gibi Vefa Yürüyüşü düzenlenecek. İzcilerin tamamı düşman çıkartmasına karşı 25 Nisan sabahı Conkbayırı'na doğru harekete geçen, üç taburu ve bir dağ bataryasını oluşturan yaklaşık 3 bin subay ve askeriyle kendisinden altı kat daha büyük bir düşman gücüne karşı koyan 57. Alay ile Çanakkale'de savaşarak şehit düşen ve gazi olan Mehmetçikleri anmak için yapılacak yürüyüşe katılacaklar.
Seyit Onbaşından Sargı Yeri Şehitliğine, Abideden, Tabyalara atalarımızın vatanın bir avuç toprağını düşmana vermemek için çarpıştıkları, şehit düştükleri topraklarda dedelerini anacaklar ve dualarla birlikte atalarına şükranlarını sunacaklar.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına katılacak olan izcilerden bir kısmı yapılacak olan Uluslararası törende görev alacaklar. Karamanlı izciler 24 Nisan gecesi dedelerinin savaştıkları siperlerde kalarak, 25 Nisan sabahı ezan sesiyle kalkıp 100 yıl önce dedelerinin yaptığı gibi kırık buğday çorbalarını içip, “DEDECİĞİM BEN GELDİM” diyecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284