Kısacık: “Çocuklarımızı Spordan Uzak Tutmayalım”

Karaman Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda bulunan havalı tabanca atış poligonunu ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, spor kültürünün erken yaşlarda kazanılması için çocukların spordan uzak tutulmaması gerektiğini söyledi.

Kısacık: “Çocuklarımızı Spordan Uzak Tutmayalım”

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nda faaliyetlerini sürdüren havalı tabanca atış poligonunu ziyaret etti. Ziyarette sporcularla bir araya gelen Kısacık, havalı ve ateşli silahlar antrenörü Hüseyin Yamaç’tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirten Yamaç, “Havalı tabanca sporu Karaman’da gelişmekte olan bir spor dalı. Şuanda 25 öğrencimizle birlikte haftada iki gün çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kolay yapılabilen bir spor olduğu için çocuklarımızın ve kadın sporcularımızın da severek yaptığı bir spor dalı. İnşallah ilimizde de daha çok gencimize ulaşarak bu spor dalını yaygınlaştırmak istiyoruz. Şuan ki sporcularımızla Ocak ayında düzenlenecek olan bölge turnuvalarında ilk müsabaka tecrübemizi kazanacağız. Burada güzel dereceler elde etmek ve Karaman’ımıza güzel sonuçlarla dönmek istiyoruz. Çalışmalarımızı merak eden ve bu sporu yapmak isteyen tüm gençlerimizi antrenmanlarımıza davet ediyoruz” dedi.

Karaman’da her türlü spor branşına destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirten Kısacık da, “ Spor, çocuğun fiziksel ruhsal ve zihinsel gelişimi için çok önemli bir rol oynuyor. Ailelerimiz çocuklarını ne kadar erken yaşta sporla tanıştırır ve sporu çocukları için yaşam biçimi olarak benimsetirse çocuğun sağlıklı bir yaşam sürmesine o kadar büyük katkı sağlamış olur. Ayrıca çocuklarımız sporla disiplin içinde zaman kavramını daha iyi bilecek ve kötü alışkanlıklardan uzak duracaklardır. Yeter ki çocuklarımız herhangi bir spor dalıyla uğraşsın ve sporun içerisinde yer alsın. Bugün antrenörümüzün daveti üzerine havalı tabanca atış poligonumuzu ziyaret ettik. Orada ki sporcularımızla bir araya gelerek sporcularımızla birlikte deneme atışları yaptık. Gördük ki gençlerimiz bu sporu benimsemiş ve aralarında çok yetenekli gençlerimiz var. Yakın bir zamanda bölge turnuvalarında ilimizi temsil edecekler. Temennimiz en iyi sonuçlarla ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleri. Bu sporun ilimizde gelişmesi için desteklerimiz devam edecek” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284