KMÜ Besyo Özel Yetenek Sinavi Yapiliyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sinavi basladi.

KMÜ Besyo Özel Yetenek Sinavi Yapiliyor
Yogun katilimin yasandigi sinava 297’si bayan, 825’i erkek olmak üzere 1.122 kisi basvuru yapti. Yurdun her bölgesinden sinav için gelen ögrenciler ve aileleri, KMÜ Spor Salonu önünde heyecanla sinav sonuçlarini bekliyor.
Spor Salonundaki etaplarda alinan skorlari, disarida bekleyen adaylar ve aileleri aninda büyük bir ekrandan izleyebiliyor ve adaylar, fotosel ile baslayip biten sonuçlari aninda görebiliyor.
BESYO Müdürü Prof. Dr. Osman Çevik, yaptigi açiklamada “Sinava alinan adaylarla ilgili tüm bilgiler ÖSYM ve SGM’den dogrudan alinmaktadir ve adaylarin belgeleri ile karsilastirilmaktadir. Ayrica giriste tüm adaylarin resimleri tek tek çekilerek sinava salonuna geçirilmekte ve içeride de ögretim elemanlari tarafindan videoya kaydedilmektedir. Otomasyon sistemi ile yapilan seçimler seffaf, objektif ve söylentilerden uzak olarak gerçeklesmektedir. Adaylarda sürat, çabukluk, dayaniklilik gibi temel motorik özelliklerin belirlenmesi hedeflenmektedir” dedi. 
Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümüne 10’u milli sporcu, 20 bayan, 30 erkek olmak üzere toplam 50 ögrenci alinacak. Bu yil ilk defa Spor Yöneticiligi Bölümünde normal ve ikinci ögretime 40’ar ögrenci (15’er bayan, 25’er erkek) ögrenim görecek.
Adaylardan ulusal ve uluslararasi düzeyde derecelere sahip olma, milli takimlarda yer alma gibi sportif basarilarini belgeleyenlere, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin belirledigi puan tablosuna göre ek puan verilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284