KMÜ Ögrencileri Ödüle Doymuyor

Avrupa Güres Sampiyonasinda KMÜ Ögrencilerinden Iki Madalya

KMÜ Ögrencileri Ödüle Doymuyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencileri Finlandiya’da devam eden Avrupa Güres Sampiyonasi'nda bir altin, bir bronz madalya kazandi.
Milli Sporcumuz Taha Akgül Altin Madalya Kazandi
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ögrencilerinden ve milli sporcumuz Taha Akgül, Finlandiya'da devam eden Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi'nda erkekler serbest stil 125 kiloda altin madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa Sampiyonu oldu.
2012 ve 2013 yillarinda iki Avrupa sampiyonlugu bulunan Taha Akgül, Finlandiya'nin baskenti Helsinki'de düzenlenen sampiyonanin üçüncü gününde maçlarina çok hizli basladi ve hiçbir rakibine puan vermeden finale çikti. Üçüncü kez Avrupa sampiyonlugu isteyen Akgül, 1. tur ilk maçinda Ermenistanli Andranik Galstyan ile karsilasti. 10-0'lik skor yakalayan Taha, rakibini teknik üstünlükle yendi.
“Rakibine firsat vermedi”
Milli güresçimiz çeyrek finalde Belaruslu Vadzim Shvedau'yu 11-0 teknik üstünlükle yendi ve yari finale yükseldi. Yari finalde de basarili bir performans sergileyen Taha Akgül, Ukraynali Oleksandr Khotsianivskyi karsinda da 10-0 öne geçti ve teknik üstünlükle karsilasmayi kazanarak finale çikti.
Finalde Rus güresçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çikan Akgül, rakibine firsat vermeden kisa bir sürede maçi 10-0 sonuçla bitirerek altin madalyanin sahibi oldu. Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa sampiyonu olarak büyük bir basariya imza atti.
Izleyicilerden yogun alkis alan Taha Akgül, Türk bayragini alarak minderde tur atti ve seyircileri selamladi.
“Soner Demirtas bronz kazandi”
Dün mindere çikan KMÜ ögrencilerinden Soner Demirtas ise bronz madalya kazandi. Demirtas, Isviçre'li Stefan Reichmuth'u 10-0 teknik üstünlükle yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284