KMÜ Ögrencilerinden Iki Bronz Madalya

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencileri ve ayni zamanda milli sporcularimiz olan Furkan Asena Aydin ve Nur Tatar, 28. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunlarinda bronz madalya kazandi.

KMÜ Ögrencilerinden Iki Bronz Madalya

Güney Kore'nin Gwangju kentinde düzenlenen oyunlarin taekwondo ayaginda 73 kiloda mücadele eden Furkan Asena Aydin, Alman rakibini maglup ederek çeyrek finale çikti. Bu turda da Polonyali rakibini yenen Furkan Asena Aydin yari final maçinda ise Hirvat rakibine maglup olarak bronz madalya elde etti.
67 kiloda yarisan Nur Tatar ise ilk turu maç yapmadan geçerek, ikinci turda Iranli, çeyrek finalde ise Güney Koreli rakibini maglup etti. Yari finalde Çinli rakibine yenilen Nur Tatar, oyunlari bronz madalyayla tamamladi.
Türkiye Üniversite Sporlari Federasyon Baskani Prof. Dr. Kemal Tamer de milli sporcularin elde etmis olduklari basarilardan dolayi bir tebrik mesaji yayinlayarak, “Ülkemize bu gururu yasatan ögrenci sporcularimizi ve Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesini bu basaridan dolayi kutluyorum.” ifadelerini kullandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284