KMÜ Ögrencisi Taha Akgül Avrupa Sampiyonu Oldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ögrencisi Taha Akgül 120 kiloda Avrupa Sampiyonu oldu.

KMÜ Ögrencisi Taha Akgül Avrupa Sampiyonu Oldu
Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasinda Serbest Güres Milli Takiminda 120 kiloda yarisan KMÜ BESYO ögrencisi Taha Akgül, finalde Macar rakibi Daniel Ligeti'yi yenerek altin madalyanin sahibi oldu. Ayni yarismada KMÜ BESYO ögrencisi Soner Demirtas ise Avrupa besinciligini elde etti.
Ilk turda Sirbistan'dan Predrog Budic'i 2-0 (2-0/7-3) yenerek bir üst tura çikan Akgül, ikinci turda Almanya’dan Niick Matuhin'i de 2-0 (1-0/1-0) yendi. Akgül'ün çeyrek finaldeki rakibi Rusya'dan Bahtiyar Ahmedov oldu. Ahmedov, bir önceki müsabakada sakatlandigi için mindere çikamayinca Taha Akgül hükmen galip geldi. Taha Akgül, daha sonra grup finali için Belarus'tan Ihar Dziatko ile karsilasti. Müsabakanin ilk devresini 2-0 galip biten Akgül, ikinci devrede rakibini tuslamayi basardi ve finalist oldu. Akgül, finalde Macaristan'dan Daniel Ligeti ile altin madalya mücadelesine çikti. Çekismeli geçen maçi 2-0 (3-0/3-2) kazanan Akgül, altin madalyaya ulasarak, Avrupa sampiyonu oldu.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, sonucun Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesini memnun ettigini belirtti ve “Ögrencilerimizin farkli dallarda üniversitemizi temsil etmesi ve önemli basarilarla anilmasi bizleri mutlu ediyor. Onlarin elde ettigi basarilar, büyük bir emek ve gayretin karsiligidir. Sahsim ve üniversitem adina bu yetenekli ve azimli ögrencilerimizi kutluyor, sevinçlerini paylasiyor ve basarilarinin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284