KMÜ Şampiyonları Ağırladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Türkiye Halter Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ile halter kadın milli sporcuları ile bir araya geldi.

KMÜ Şampiyonları Ağırladı

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Odabaş'ın yanı sıra Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Türkiye Halter Federasyonu As Başkanı ve Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır, Türkiye Halter Federasyonu As Başkanı ve Dünya Şampiyonu Yasin Arslan'ın yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleri ve halter kadın milli takım sporcuları yer aldı.

Ziyaretin ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Türkiye Halter Federasyonu arasında imzalanacak olan protokol imza törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü'nün imzasıyla yürürlüğe giren protokol ile halter sporunda beklenen uluslararası başarıya ve akademik gelişime katkı sağlanması amaçlanıyor.

Protokol ayrıca bu yıl Yunanistan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasına hazırlık döneminde sporcularının yarışma öncesi sağlık ve performans değerlendirmeleri yapılması ve sağlık sorunlarının tespit edilerek gerekli çözüm önerilerinin sunulmasını öngörüyor.

Türkiye Halter Federasyonu Kadın Milli Sporcuların Sağlık Değerlendirmeleri KMÜ'de yapılacak

Avrupa Şampiyonasına hazırlık sürecinde sporcuların sağlık ve performans değerlendirmeleri KMÜ Tıp ve Spor Bilimleri Fakülteleri uzman kadrosu, egzersiz salonları ve laboratuar imkânları ile yapılacak. Ayrıca değerlendirmeler kapsamında sporcuların vücut ölçümleri ve antropometrik verilerinin belirlenmesi, elektro ve ekokardiyografik değerlendirmelerinin yapılması, solunum fonksiyon testleri, kas kuvvetlerinin belirlenmesi gibi pek çok ölçüm yapılacak. Değerlendirmeler sonrasında ise tespit edilecek sorun ve eksiklikler ile ilgili olarak sağlık ve rehabilitasyon önerilerinin yanı sıra, beslenme düzenlenmesi, antrenman türü, süresi ve yoğunluğunun belirlenmesi, uyku ve dinlenme yöntemleri, moral ve motivasyon konularında öneriler yine akademik personel tarafından sporculara sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284