KMÜ’lü Sporcudan Dünya Üçüncülügü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi birinci sinif ögrencisi Mustafa Göksel, Dünya Dag Kosusu Sampiyonasinda Dünya üçüncüsü oldu.

KMÜ’lü Sporcudan Dünya Üçüncülügü

Üç Yilda Hem Türkiye, Hem Avrupa, Hem Dünya Üçüncülügü
Karaman’in Sariveliler ilçesinde üç yil önce atletizme baslayan ve 2015 yilinda büyük basarilara imza atarak Türkiye ve Avrupa üçüncüsü olan Mustafa Göksel, son olarak Eylül ayinda Ingiltere’de düzenlenen Dünya Dag Kosusu Sampiyonasinin Genç Erkekler kategorisinde Dünya üçüncülügü elde etti ve Türkiye’yi takim halinde de ilk siraya tasiyan isimler arasinda yer aldi.
Sporcu ve Antrenörde KMÜ Imzasi
Mustafa Göksel’in yetenegini kesfeden ve onu bu zorlu mücadelelere hazirlayan antrenörü Abdulselam Karharman da Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) mezunu olmasiyla dikkat çekiyor. Sariveliler ilçesinde Beden Egitimi ve Spor ögretmeni olarak görev yapan Abdulselam Karharman atletizmi ve genel olarak sporu bütün ögrencilerine asilamaya çalistigini belirterek, “Mustafa ile bu ise girismemizin temeli üç yil öncesine dayaniyor. Üç yillik iyi bir planlamanin ardindan milli takim elemelerini basariyla geçip Dünya Sampiyonasina katilma hakki elde ettik. Sporcum önce Türkiye ve Avrupa üçüncüsü, daha sonra ise Dünya üçüncüsü oldu.” dedi.
Karharman asil hedeflerinin olimpiyatlara katilabilmek oldugunu dile getirerek, “Olimpiyatlara katilmak için hedeflerimize emin adimlarla ilerliyoruz ve basaracagimiza inaniyoruz. Mustafa üç yil içerisinde hem Avrupa hem Dünya’da madalya kazanarak ayni zamanda bir ilke imza atti. Çünkü dünyada bunu basarabilen baska bir sporcu bulunmuyor.” seklinde konustu.
Milli atlet Mustafa Göksel ise sezonu çifte madalya ile kapattigi için mutlu oldugunu ifade ederek, “Çok zorlu bir yaris sonunda ülkeme madalya kazandirdigim için gururluyum. Ferdi basarimin yaninda takim halinde de Dünya Sampiyonu olmamizda önemli bir rol oynadim. Hocamla birlikte çalismalarimiza en iyi sekilde devam edip önümüzdeki yil hem Avrupa’da hem de Dünya’da sampiyon olmak ve bayragimizi göndere çekip Istiklal Marsimizi tüm dünyaya dinletmek en büyük hayalim. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin ögrencisi olarak ülkeme ve üniversiteme bu gururu yasatmak istiyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284