Küçük Izciler Dedelerinden Selam Getirdi

Karaman Izcilik Il Temsilcisi ve izciler Vali Murat Koca’yi makaminda ziyaret ettiler. Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Mustafa Elduran, Karaman Izcilik Il Temsilcisi Fatma Nilgün Kuscu ve izciler hazir bulundu.

Küçük Izciler Dedelerinden Selam Getirdi

Türkiye Izcilik Federasyonunun 22 - 26 Nisan 2013 tarihleri arasinda Çanakkale Ili Kocadere Mevkiisinde gerçeklestirdigi “Milli Bilinç Kampi” hakkinda Vali Murat Koca’ya bilgi veren Karaman Izcilik Il Temsilcisi Fatma Nilgün Kuscu yaptigi konusmasinda: “Türkiye genelinden 6.000 izcinin katildigi Milli Bilinç Kampina; Ilimizi temsilen 150 izci ve lider katildi. Izcilerimiz 'Dedecigim Ben Geldim' sloganiyla Milli Bilinç Kampinda ilimizi temsil ettiler. Izcilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliklerine katilarak, sehitlik ziyaretini gerçeklestirdiler. 25 Nisan sabahi tipki dedeleri gibi sabah ezaninda Mehter Marsiyla kalkip; askeri sapkalarini, dedecigim ben geldim yeleklerini giyip, kirik bulgur çorbalarini içtiler ve saçlarina kina yaktilar. Ertesi gün faaliyetlerinde ise, dedelerinin çarpistigi cephelerde nöbet tutarak, maneviyati yüksek topraklara tesekkür ettiler.” dedi.
Vali Koca gerçeklestirilen etkinligin, Çanakkale’nin manevi iklimini çocuklarimizin hissetmelerine ve kavramalarina vesile olmasi bakimindan önemli bir faaliyet oldugunu belirterek, ziyaretlerinden dolayi izcilere tesekkür etti. Ziyaret sonunda izciler; Vali Koca’ya dedecigim ben geldim yelegi, askeri sapka, Conkbayiri’ndan getirmis olduklari topragi hediye ettiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284