Minik Sporcular Antrenmana Kitap Okuyarak Hazirlaniyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Il Spor Merkezlerinde egitim gören ögrenciler, antrenmanlara kitap okuyarak hazirlaniyorlar.

Minik Sporcular Antrenmana Kitap Okuyarak Hazirlaniyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Il Spor Merkezlerinde egitim gören ögrenciler antrenmana kitap okuyarak hazirlaniyor. Her yil düzenli olarak Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan her ilde es zamanli olarak baslatilan Il Spor Merkezleri, Karaman’da yogun ilgi esliginde devam ediyor. Okullarin kapanmasiyla sömestr tatiline giren ögrenciler Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügünün 20 bransta ücretsiz olarak açtigi il spor merkezlerine kayit yaptirarak yaz tatillerini en iyi sekilde degerlendiriyor. Karaman’da bir ilk olan bu uygulama Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan hayata geçirilerek çocuklara spor yaparken kitap okuma aliskanliginin da kazandirilmasi amaçlaniyor. Karaman’da bir ilke imza atan minik sporcular ise, kitap okuyarak hem kelime gücünü gelistiriyor hem de her yerde her zaman kitap okunabilecegini ortaya koyuyor.
“Antrenman öncesi yarim saat kitap molasi”
Halter bransinda faaliyete geçen bu uygulama ile antrenmana gelen minik sporcular antrenör Tugba Gül nezaretinde antrenman öncesi yarim saat kitap okuyor. Antrenmandan önce böyle bir uygulamanin ögrencilerin motive noktasinda olumlu bir etki biraktigini belirten Gül," Günümüzde görüldügü gibi okuyan ve kendini gelistiren bireyler birçok alanda basari saglamislardir. Bizlerde il spor merkezlerimize gelen minik sporcularimizi bu yönde gelistirerek, kitap okuma aliskanligi kazandirmak istiyoruz” diye konustu.
Il Spor Merkezlerine gelen yogun talebi çocuklarimiz için daha iyi bir firsata dönüstürmek istediklerini belirten Spor Il Müdürü Hayat Kisacik ise, " Spor yapmanin yani sira çocuklarimiza antrenman öncesi yarim saat kitap okuma etkinligi ile çocuklarimizin düsünce ufkunu gelistirmeye çalisiyoruz. Çocuklarimiz alaninda uzman antrenörlerimiz esliginde spor yapmanin tadini çikarirken, ayrica çocuklarimiza kitap okuma aliskanligini kazandirarak topluma her yönden faydali bireyler gelistirmeyi de amaçliyoruz. Çocuklarimiz kitap okumayi çok sevdigi için bu uygulamayi tüm branslarimizda uygulamak istiyoruz” seklinde konustu
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284