Oryantiring’te Tarih Yazdık

Sırbıstan’da düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nda(MCO) Türk Milli Takımı 16 madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, alt yapıya gösterilen özen ve emeklerin, Sırbıstan’daki şampiyonada Türkiye’ye madalya olarak geri döndüğünü ifade ederek, Milliler’in tarihin en başarılı yarışlarını koşarak, Türkiye’ye yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde çifte bayram yaşattıklarını söyledi.

Oryantiring’te Tarih Yazdık
11 ülkenin katılımıyla Sırbistan’ın Divcibare şehrinde 24 Haziran’da başlayan Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Şampiyonası’nda Türkiye, şampiyonada 4’ü bayan 8 sporcuyla mücadele etti. Orta mesafe yarışlarıyla sona eren şampiyonada, Milliler orta mesafe yarışlarında 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanırken; Genç Kadınlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurt ve Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu altın madalya, Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Emine Sezgünsay ve Büyük Erkekler Kategorsi’nde Ahmet Kaçmaz gümüş madalya, Büyük Bayanlar Kategorisi’nde Dudu Erol ve Büyük Erkekler Kategorisi’nde Yaşar Demir İsmetöz bronz madalya sahibi oldu.
Türkiye Oryantiring Milli Takımı, Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası’nın son gününde koşulan orta mesafe yarışında ise 2 Altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Böylelikle Türkiye, şampiyonanın ilk gününden itibaren toplamda 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz alarak genel klasmanda ev sahibi Sırbıstan’ı ve son 5 yılın şampiyonu İspanya’yı geçerek 1’incilik kupasını alarak oryantiring’te tarihi bir başarıya imza attı.
Akdeniz Ülkeleri Şampiyonası’nın ilk gününde Genç Kadınlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurt ve Büyük Erkekler Kategorisi’nde Yaşar İsmet Demiröz altın madalya kazanırken , Büyük Erkekler Kategorisi’nde Ahmet Kaçmaz gümüş madalya, Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu ve Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Dudu Erol bronz madalya kazandı. Yarışmanın ikinci gününde; Genç Erkekler Kategorisi’nde Orhan Kutlu ve Genç Kadınlar Kategorisi’nde Ayşe Bozkurt altın madalya, Büyük Erkekler Kategorisi’nde Yaşar İsmet Demiröz ve Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Emine Sezgünsay gümüş madalya, Büyük Kadınlar Kategorisi’nde Dudu Erol Türkiye’ye bronz madalya kazandırdı. Takım puanın oluşmasında sporcularımız Beyza Yıldırım ve Süleyman Eren’in önemli katkıları oldu.
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu yaptığı açıklamada, 4 yıldır Oryantiring sporunda alt yapıya verilen çalışma ve emeklerin madalya olarak döndüğünü söyledi. Geçen yıl İsrail’de yapılan şampiyonada takım halinde 3.’lük başarısını elde ettik. Bu sene ise millilerimizden daha üst düzey başarılar geleceğine inanıyorduk. Her geçen yıl uluslararası alanda başarılarımız artıyor, geçtiğimiz yıl Liseler arası Dünya Şampiyonası’nda elde edilen ferdi Dünya Üçüncülüğü, Güney Doğu Avrupa Ülkeleri Şampiyonası’nda(SEEOC) elde edilen ferdi ve takım dereceleri ile Bayrak yarışında elde edilen harika sonuçlar ve tarihinde ilk defa elde edilen SEEOC takım ikinciliğinin giderek artan bir ivme ile yol aldığımızı göstermektedir. Onlar da bizi haklı çıkardı. İnşallah bundan sonraki hedefimiz 2016-2020 döneminde, Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkartmak ve ülkemize madalyalar kazandırmak. Federasyon olarak sporculara sağlanan gelişim kampları ve yurt dışı hazırlık kampları neticesinde başarının tesadüf olmadığını gördüklerini ifade eden Çolakoğlu, “Yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutlarken, Türk Milletine çifte bayram yaşattılar. Sporcularımızın elde ettiği bu başarıyı Vatan savunmasında Şehitlik mertebesine ulaşan Tüm Vatan evlatlarına ve Büyük Türk milletine armağan ediyoruz. Sporcularımızı, antrenörlerimiz Elvan İlboğa ve Eyüp Dirilen’i, federasyon dış ilişkiler kurul başkanı ve aynı zamanda Akdeniz Ülkeleri Oryantiring Birliği(COMOF) Başkanı Tatiana Kalenderoğlu’nu, kafile başkanımız İlker Burgaç’ı, şampiyonayı yerinde takip eden Basın Kurulu Başkanı Harun Altan’ı, aldıkları bu tarihi başarıdan dolayı canı gönülden tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284