Pedallar Valilik Kupası İl Birinciliği İçin Döndü

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet il temsilciliği 2016 yılı faaliyet programında yer alan Valilik Kupası Bisiklet İl Birinciliği yarışmaları sona erdi.

Pedallar Valilik Kupası İl Birinciliği İçin Döndü
Kemal Kaynaş Stadyumu’nda saat 18.00’da başlayan yarışmalar birçok yaş kategorisinde yapılırken, yarışlarda sadece lisanslı sporcular yer aldı. Bisiklet sporuna yeni başlayan sporcularda toplu olarak müsabakalara katılırken yeni başlamalarından dolayı sıralamaya tabi tutulmadılar. Büyük heyecanın yaşandığı yarışlarda sporcular Usta Erkekler, Büyük Erkekler, Genç Erkekler ve Genç Bayanlar kategorisinde yarıştılar kıyasıya mücadele ettiler. Yarışmalara Gençlik Spor Kulübü, Performans Spor Kulübü, Ayrancı Gençlik Spor Kulübü, İdmanyurdu Spor Kulübü, Doğu Kışla Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Ekstrem Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü ve Yıldız Gençlik Spor Kulübü olmak üzere toplam 8 kulübün sporcuları katıldı.
Zevkli ve bir o kadarda çekişmeli geçen yarışlar sonunda milli sporculardan Ferhat Sezer, Emre Şahin ve Mehmet Şahin’e Karaman ve Türkiye bisiklet sporuna vermiş oldukları katkılardan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık tarafından plaket takdim edildi. Bilindiği gibi Ferhat Sezer, Mehmet Şahin ve Emre Şahin Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında yarışmış birçok ulusal ve uluslararası dereceye sahip sporcular arasında yer alıyor.
Bisiklette gurur verici bir başarı temposu yakaladıklarının belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Karaman 8 kulüp ve 52 sporcusu ile Türkiye genelinde büyük başarılara imza atmaktadır. İlimizde 8 bisiklet kulübünün aktif olarak faaliyet göstermesi ve bu kulüplerimizin sporcularının Türkiye genelindeki yarışmalarda kürsüye çıkması Karaman’da bisiklet sporunun ne kadar üst düzeyde olduğunu göstermektedir. Bugün Kemal Kaynaş Stadyumunda yaptığımız Valilik Kupası İl Birinciliği yarışmaları Milli sporcularımızın yarışması gibiydi. Bisiklette Milli sporcularımızın çokluğu bizi gururlandırdı. Umuyorum ki bu sporcularımız 2020 Olimpiyatları’nda da izleme fırsatını bulacağız. Hedefimiz Karaman’da 15 kulüp ve aktif yarışan 100 sporcuya ulaşmak. Bunu yapabilecek misyon, imkan ve ekibe sahibiz. Karaman Türkiye’de bisikletin Başkenti olacaktır” diye konuştu.
Yarışmalar sonunda sıralama ise şu şekilde oluştu:
Usta Erkekler
1- Barış ÜNLÜ Karaman Gençlik Spor Kulübü
2- Yusuf SEZER Sağlık Spor Kulübü
3- Zafer ÜNLÜ Karaman İdmanyurdu Spor Kulübü
4- Turgay Yavuzaslanoğlu Doğu Kışla Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü
BÜYÜK ERKEKLER
1- Ferhat SEZER Karaman Gençlik ve Spor Kulübü
2- Mehmet ŞAHİN Karaman Gençlik ve Spor Kulübü
3- Şahin Berkay ÇELİK Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa sporları Kulübü
GENÇ ERKEKLER
1- Kürşat SEZER Karaman Gençlik ve Spor Kulübü
2- Deniz Diren KARAKAŞ Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü
3- Ömer Fatih KERBALİ Ayrancı Gençlik ve Spor Kulübü
GENÇ BAYANLAR
1- Aybike ÜNLÜ Karaman Performans Spor Kulübü
2- Fatma SEZER Karaman Performans Spor Kulübü
3- Selver SEZER Karaman Gençlik ve Spor Kulübü






 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284