Potanin Perileri Çeltik Sporu Ezdi Geçti

Türkiye Basketbol Federasyonu Profesyonel 2. Ligde ilimizi temsil eden Yunus Emrespor Bayan Basketbol Takimi ligin ilk maçinda Bursa Çeltikspor ile karsilasti.

Potanin Perileri Çeltik Sporu Ezdi Geçti
Karsilasmayi Vali Yardimcisi Riza Gençoglu, Gençlik ve Spor Hizmetleri Il Müdürü Kasim Aydogdu, Il Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Karaman Yunus Emre Spor Kulübü Baskani Kadir Demirel, Basketbol Il Temsilcisi Soner Tatlipinar ve taraftarlar izledi.
Karsilasma Kâzimkarabekir Spor Salonunda saat 13.00’da basladi. Ilk dakikadan itibaren Karaman Yunus Emre Spor ezici bir üstünlük sagladigi müsabakada rakibi karsisinda ilk devreyi 57–17 önde tamamladi.
Temsilcimiz Yunus Emrespor üstün oyununu ikinci devrede de devam ettirdi ve karsilasmadan farkli bir skorla 122–34 galip ayrildi.
Bütün oyuncularimizin basket attigi maçta, Tugçe Erden 30, takim kaptani Sercan Keskioglu 21, Merve Özsuveren 20, Özge Bilgin 17 sayiyla en skorer oyuncularimiz oldu. Çeltik Sporda ise takim kaptani Cansu Temelli 13 sayiyla takimini sirtlayan oyuncu oldu.
Maç esnasinda kisa süreli rahatsizlik geçiren Bursa Çeltik Spor'un Bas Antrenör'ü Ibrahim Çavli sahada bulunan doktor ve 112 ekiplerince müdahale edildi. Maç sonrasi basin açiklamasinda konusan Çavli 2. Lige bu sene çiktiklarini ve Karaman'a aksakliklar nedeniyle anca 7 oyuncu ve genç takimla gelebildiklerini, skorun bu kadar farkli olacagini tahmin etmedigini eklerken, ilerleyen haftalarda takiminin gerçek gücüne kavusacagini ifade etti. Çavli;'' Çeltik bu degildir, asansör takim olmayacak'' diye ekledi.
Takim kaptanimiz Sercan Keskioglu maç sonrasi konusmasinda grup maçlarinda ilk altinin içinde bitirmek istediklerini kaydetti. Keskioglu, “Bu sene yeni bir takim kuruldu burada. Tecrübesiz bir takim. Insallah bu maçlarla tecrübemiz artacak. Ligi en iyi yerde bitirmeye çalisacagiz. Arkadaslarima bugünkü oyun için tesekkür ediyorum” dedi.
Yunus Emre Spor Kulübü Bas Antrenör'ü Ali Tekin ise maça iyi bir hazirlik dönemi geçirdiklerini ancak, ilk maçlari itibariyle takiminin birbirlerini anca tanidigini ifade ederken, Karamanlilari bu güzel spor sölenini izlemeye ve takimlarini desteklemeye çagirdi. Tekin konusmasinin devaminda, “Geçen sene Esnaf Baris olan takimimizin ismi Yunus Emre olarak Karaman'a biraz daha kültürel anlamda temsil ettigini düsündügümüz Yunus Emre'nin ismini verdik. Çok dogru karar aldigimizi düsünüyorum. Yeni bir isimle, yine iyi bir baslangiç yaptik” dedi.
Tekin skorun iyi olmasina ragmen 5 numarada eksikligi oldugunu haftaya Gaziantep’te, Gaziantep Bako Spor ile maçimiz var. Seyircinin çogalmasi kendilerini daha da motive edecegini ve daha fazla ilgi beklediklerini söyledi.
Kulüp Baskani Kadir Demirel mütevazi bir takimla yola çiktiklarini önümüzde ki haftalarda takimin eksik oyuncularini da transfer ederek hedefe ulasmaya çalisacaklarini söyledi. Demirel konusmasinda, “Türkiye Basketbol 1. lig takimlarindan transfer edilen profesyonel oyuncularimizla beraber genç, dinamik ve mütevazi bir kadro olusturduk. Amacimiz Karaman'i en iyi sekilde temsil ederek, seyircilere keyifli, güzel bir spor söleni sergileyebilmektir. Bu farkli galibiyet bizleri sevindirirken, mütevaziligimizi koruyarak daha da basarili olmaya çalisacagiz. Önümüzde ki hafta sonu deplasmanda oynayacagimiz Gaziantep Bako Spor maçinda Karamanlilarin destegini ve dualarini bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284