Rekor Basvurunun Yapildigi Sinav Sona Erdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sinavlari sona erdi. Üniversitenin teknik altyapisi ve komisyonda görevli personellerin duyarliligi neticesinde sinavlar hiçbir aksakliga meydan verilmeden seffaf bir sekilde gerçeklesti.

Rekor Basvurunun Yapildigi Sinav Sona Erdi

Türkiye’nin çesitli illerinden toplam 1.931 rekor basvurunun gerçeklestigi özel yetenek sinavlarinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 21 personel sinav komisyonunda görev aldi. Personeller, sinavlarin hatasiz ve sorunsuz yürütülebilmesi amaciyla üç gün süresince sabah saat 08.00’den aksam 22.00’ye kadar görevi basinda bulundu.
447 bayan ve 1.484 erkek adayin ter döktügü sinavlarda ögrenciler ve aileleri, üniversitenin alti farkli noktasina kurulan ekranlardan seçmeleri takip etti. Sinav salonundaki alti kameradan alinan görüntüler lokal ag üzerinden aninda ekranlara yansitildi. Görüntüler ayni zamanda bilgisayarlara kaydedilerek itiraz durumlarinda delil olmak üzere saklandi.
“Huzur içinde bir sinav gerçeklesti”
Özel yetenek sinavlarinda saibesiz bir ortam hazirlamak için üniversite olarak her türlü tedbiri aldiklarini ifade eden Sinav Komisyonu Baskani ve KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mehmet Karatas, “Üniversite personelimizin hakkaniyet ölçüsü içerisinde ciddiyetli ve özverili çalismalari, yarisan adaylarin da saygili tavirlariyla özel yetenek sinavimizi tamamladik. Bu sinavin hiçbir kuskuya yer birakmadan huzur içinde gerçeklesmesini saglayan basta Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen olmak üzere tüm KMÜ ailesine, sinavda ter döken ögrenciler ve yakinlari adina tesekkür ediyorum.” dedi.
Kesin Sonuçlar ÖSYS’den Sonra Belli Olacak
Üç gün süren zorlu sinavda ögrencilerin dereceleri belli oldu. Ancak kesin kayit yaptiracaklarin listesi, Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sinavi (ÖSYS) sonuçlarina göre açiklanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284