Sağlık Çalışanları ‘Sağlıkta Şiddete Hayır’ Temasıyla Sahaya Çıktı

Karaman’da dört sendikanın il temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Sağlık çalışanları birlik beraberlik turnuvası’ gerçekleşen karşılaşmalar ile start aldı. Turnuvanın düzenlendiği halı sahaya ‘Sağlıkta şiddete hayır’ yazan pankartlar asılırken, takımlar karşılaşma öncesi bir birlerine başarılar diledi.

Sağlık Çalışanları ‘Sağlıkta Şiddete Hayır’ Temasıyla Sahaya Çıktı

Hekimsen, Sağlık Sen, Birlik Sağlık Sen ve Öz Sağlık İş sendikalarının Karaman İl Temsilciliklerinin, sağlık çalışanları arasında düzenlediği halı saha futbol turnuvası ‘’Sağlıkta şiddete hayır’’ temasıyla başladı. Sendika temsilcilikleri düzenledikleri turnuvayla ilgili birer yazılı açıklama yaptılar.

Özellikle son yıllarda hekimlere ve sağlık personeline yönelik şiddetin artış gösterdiğini belirten Hekimsen Karaman İl Temsilcisi Dr. Enes Koçluk açıklamasında, ‘’Bakanlık uzun bir süredir ilettiğimiz görüş ve taleplerimizi dikkate almakta geç kalmış, sağlıkta şiddet tırmanış göstermiştir. Bu şiddetin bir örneği olan, Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında şehit edilmesi hepimizin yüreğini yakmıştır. Biz de Karaman Hekimsen olarak dün Konya'da olan yarın Karaman'da ve Türkiye'nin hiçbir yerinde olmasın istiyoruz. Sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve engel olmak için yapılan bütün organizasyonlarda söz sahibi oluyoruz. Şehit Dr. Ekrem Karakaya'ya bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, sağlıkta şiddete hayır diyor ve sağlık çalışanları birlik beraberlik turnuvasının tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’ sözlerine yer verdi.

Sağlık Sen İl Temsilcisi Beytullah Bayır ise, ‘’ Bilindiği gibi 2 buçuk yıldır dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran Covit 19 ile mücadele sürecinde ailelerinden ayrı kalarak, fedakârca çalışan sağlık çalışanlarımız çok yoruldular.  Çalışanlarımızın bir nebze olsun moral ve motivasyonunu artırmak için böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik. Sağlık çalışanlarımız hem pandemide hem de pandemiden sonra büyük bir gayretle vatandaşlarımızın derdine derman olmaya çalışırken malesef hasta ve hasta yakınları tarafından sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadırlar. Daha ilerisini söyleyeyim görevi başında katledilmektedirler. Bu duruma tepki göstermek amacıyla da turnuvamızda 'sağlıkta şiddete hayır' sloganı içeren formalarımızla maçlara çıkacağız. Vatandaşlarımızdan şifa veren ellere vefa bekliyoruz.  Buradan yasa koyuculara da seslenmek istiyoruz, sağlıkta şiddeti önlemek için çıkarılan yasalar lütfen uygulamada da caydırıcı olsun. Görevi başında şehit olan sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, sevenlerine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı dilerim’’ şeklinde açıklama yaptı.

Turnuvaya katılan takımlara başarı dileyen Birlik Sağlık Sen İl Temsilciliği de açıklamasında, ‘’Sağlıkta şiddet, hemen her gün basın yayın kuruluşlarında gördüğümüz, duyduğumuz bir konu. Sebebi ne olursa olsun sağlıkta şiddet asla kabul edilemez. İnsan ve insan sağlığına özveri ve fedakârca hizmet eden doktorundan hemşiresime, ebesine, teknisyeni, memuruna, şoförüne, hizmetlisine kadar büyük bir ailenin mensupları olarak iş yükünün her geçen gün artmasına rağmen pandemi ve sonrası zamanda azami saygı gösterilmesi gerekirken şiddet uygulanması asla kabul edilemez. Sağlık hizmeti sunarken ne zaman şiddete uğrayacağım korku ve endişesiyle hizmet vermeye çalışmanın psikolojisini anlatmak mümkün değildir. İlimizde de sağlıkta şiddete dikkat çekmek adına "Sağlıkta şiddete hayır" temasıyla futbol turnuvası düzenleyen arkadaşlarımızı kutluyor, katılan takımlarımıza başarılar diliyoruz’’ diye belirtti.

Öz Sağlık İş sendikası temsilciliğinin açıklamasında ise ‘’Karaman'da tüm sağlık camiasının oluşturduğu 8 takım arasında gerçekleştirilecek futbol turnuvası ile özellikle son günlerde giderek artan sağlıkta şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturulması hedefleniyor’’ ifadelerine yer verildi. Oluşturulan toplamda 8 takım arasında yapılan eşleşmeler sonucunda başlayan ilk karşılaşmalarda 4 takım ter döktü. İlerleyen günlerde de devam edecek olan karşılaşmalar neticesinde turnuvanın galibi belli olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284