Şampiyonlar Belli Oldu

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası finalleri sona erdi.

Şampiyonlar Belli Oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2021-2022 faaliyet programında yer alan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 50 ilden 424 sporcunun katılımı ile düzenlenen Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Şampiyonası finalleri ferdi ve takım kategorilerinde yapılan son gün yarışmalarının ardından sona erdi.

2 gün boyunca bir birinden çekişmeli müsabakalara sahne olan yarışmalarda sporcular küçüklerde 25 metre, yıldızlarda ise 40 metre atışlarıyla Türkiye’nin en iyisi olabilmek için mücadele etti. Geleneksel kıyafetleriyle atış yapan sporculara ise sporseverler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye şampiyonası finalleri sonunda küçük kızlar ferdi sıralamada Nil Karadağ birinci, Gizem Sarı ikinci, Melike Çolakkadıoğlu üçüncü, Umay Aden Demirgen dördüncü, küçük erkekler ferdi sıralamada İlker Batuhan Ballı birinci, İsmail Kahraman ikinci, Mehmet Haktan Altıntaş üçüncü, Salim Takan dördüncü oldu.

Yıldız kızlar ferdi sıralamada ise Eylül Akyüz birinci, Ahsen Tok ikinci, Zeynep Reyhan Başer üçüncü, Melek Gümüş dördüncü, yıldız erkeklerde Eyüp Kayra Özyiğit birinci, Eymen Doğaner ikinci, Mete Han Bazan üçüncü, Muhammed Yasin Işık dördüncü oldu.

Takım sıralamalarında da küçük kızlar kategorisinde Bursa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Kahramanmaraş Yedi Güzel Adam Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, İstanbul İTO Hüma Hatun İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Ankara Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü olurken; küçük erkekler takım kategorisinde Bursa Ali Kuşçu Anaolu İmam Hatip Lisesi birinci, Amasya İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Eskişehir Seyyid Battalgazi İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Manisa Atatürk Ortaokulu dördüncü oldu.

Yıldızlar takım sıralamasında ise kızlarda Amasya Hamit Kaplan Ortoakulu birinci, Kocaeli İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Aydın Karacasu İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Ankara Nene Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü, erkeklerde Bursa Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Amasya Hamit Kaplan Ortaokulu ikinci, Mersin Ayşe Mirici Ortaokulu üçüncü, Denizli İncilipınar Şehit Burhan Acar İmam Hatip Ortaokulu dördüncü oldu.

Şampiyona sonrası dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları ise Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda MHK Başkanı Varol Türkoğlu, Okul Sporları Daire Başkanlığı Şube Müdürü Samet Atilla, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Koç, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Gökhan Güzel, Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Karadeniz ve Başhakem Bahadır Kaan Utlu tarafından verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284