Sariveliler’de Satranç Heyecani Yasandi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Satranç Il Temsilciligi 2015-2016 yili faaliyet programinda yer alan Sariveliler Okullararasi Takim Satranç Turnuvasi büyük ilgi gördü.

Sariveliler’de Satranç Heyecani Yasandi

Sariveliler Okullar Arasi Takim Satranç Turnuvasi 18-20 Aralik 2015 tarihleri arasinda Göktepe Yatili Bölge Ortaokulunda yapildi. Sariveliler’e heyecan katan bu renkli turnuvada Göktepe YBO, Dumlugöze Ortaokulu, Turcalar Ortaokulu, Adiller Sehit Ögretmen Ali Yildiz Ortaokulu, 80. Yil Cumhuriyet Ortaokulu, Göktepe Ilkokulu, Dumlugöze Ilkokulu, Adiller Sehit Ögretmen Ali Yildiz Ilkokulu ve Zahra Galip Sumra Atatürk Ilkokulu takimlari yaristi. Ilkokul ve Ortaokul kategorilerinde toplam 12 okul takiminin katildigi yarismalarda 53 sporcu hamlelerini dereceye girebilmek için yapti.
Renkli görüntülere sahne olan turnuvanin baslangiç hamleleri Ermenek Kaymakami Eyüp Güngör, Sariveliler Kaymakami Ali Öner, Basyayla Kaymakami Hamza Özer, Sariveliler Hakimi Abdül Basit Vergi, Göktepe YBO Okul Müdürü Ergin Tasdemir ve Ermenek Halk Egitim Müdür Yardimcisi Yusuf Göktepe tarafindan yapildi.
Çogu sporcunun ilk kez resmi bir turnuvada yer aldigini belirten Satranç Il Temsilcisi ve Tsf Temsilcilikler Kurulu Baskani Mustafa Eroglu;” Karaman Satranç ailesi olarak bizlerde ilçelerimizde yeni sporcularimiza ulasmanin mutlulugunu yasadik. Ayrica ilçelerimizde satrancin gelistirilmesi, daha fazla çocugumuza, ögrencimize ve sporcumuza ulasilmasi konusunda bilgi alisverisinde bulunduk ve Satranç Parklari konusunda sunum yaparak gerekli olan bilgileri paylastik” diye konustu.
Türkiye'de satranç kulübü ve satranç egitim merkezi bakimindan ilk sirada olduklarini belirten Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise," Ilimizde satranç bransinda faaliyetler hiz kesmeden devam ediyor. Bunun en güzel örneklerinden biride Sariveliler Ilçemizde gerçeklestirilen ve büyük bir katilimin saglandigi satranç turnuvamiz oldu. Böylesine anlamli bir etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçen herkese tesekkür ediyorum”
Turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren takimlara ve sporculara kupa ve madalyalari verilirken, turnuvaya katilan sporculara ise satranç takimlari ve çesitli hediyeler verildi.
Turnuva sonunda siralama ise söyle olustu:
Ilkokullar kategorisi: 1- Dumlugöze Ilkokulu 2- Zehra Galip Sumra Atatürk Ilkokulu 3- Adiller Sehit Ali Yildiz Ilkokulu1
Ortaokullar kategorisi: 1- Göktepe YBO1 2-Adiller Sehit Ali Yildiz Ortaokulu 3- Göktepe YBO2
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284