Satranççilar Cumhuriyet Kupasi Için Hamle Yapti

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Cumhuriyet Bayrami etkinlikleri kapsaminda yapilan Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi basladi.

Satranççilar Cumhuriyet Kupasi Için Hamle Yapti

Her yil Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü satranç il temsilciligi tarafindan düzenli olarak gerçeklestirilen Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasi 24 Ekim 2015 tarihinde Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Salonu’nda basladi. 4 ayri kategoride gerçeklestirilen turnuvaya 7-9 yas arasi 71 sporcu, 10-12 yas arasi 61 sporcu, 13-15 yas arasi 29 sporcu ve 16 yas üstü 38 sporcu toplamda 199 sporcu katildi.
Ilk hamleyi Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Seker’in yaptigi Cumhuriyet Kupasi Satranç Turnuvasina, Karaman Valisi Murat Koca, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Il Saglik Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü Sube Müdürü Mustafa Karadeniz, siyasi parti il temsilcileri, antrenör, hakem, sporcu ve çok sayida sporcu velisi katildi.
Turnuva’nin açilis konusmasini yapan Milletvekili Seker konusmasinda,” Satranç çocuklarimizin ruhsal ve zihinsel gelisimini önemli yönde etkileyen bir spor. Bu tür sportif organizasyonlarin gün geçtikçe artmasi çok önemli. Karaman olarak ise sportif organizasyonlara ögrencilerimizin katilim sayisi ile çok iyi bir yerdeyiz. Insallah buradan da çok basarili ve yetenekli satranç oyuncularimiz çikacak. Turnuvada ter dökecek tüm sporcularimiza basarilar diliyorum” seklinde konustu.
Turnuva, 24-25 Ekim 2015 tarihleri arasinda Piri Reis Kültür Merkezi Satranç Salonu’nda devam edecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284