Spor Bilgi Bankasi Kuruluyor

Türkiye Spor Bilgi Bankasi Projesi ile ilgili toplanti yapildi.

Spor Bilgi Bankasi Kuruluyor

Türkiye Spor Bilgi Bankasi Projesi ile ilgili veri giris egitimi programi Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay Kiliç'in katilimiyla yapildi.
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan tüm ülke genelinde yürütülen Türkiye Spor Bilgi Bankasi Projesi ile 81 ilimizdeki spor tesisleri ve tasinmazlar sayisal ortama aktarilacak ve akilli haritalar sayesinde internet üzerinden o tesis ile ilgili tüm verilere ulasilabilecekler.
Gençlik ve Spor Bakanligi Konferans Salonu'nda yapilan toplantiya Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay Kiliç'in yani sira Bakan Yardimcisi Metin Yilmaz, Gençlik ve Spor Bakanligi Müstesari Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardimcilari, Daire Baskanlari, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürleri ve personeli katildi.
SPOR GENEL MÜDÜRÜ MEHMET BAYKAN: "TESIS HAMLEMIZE YAKISIR BIR PROJE"
Açilis konusmalari, proje tanitim ve sunumun ardindan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan proje ile ilgili bilgiler verdi. Baykan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük spor tesisi yatirimi yapildi. Çok iyi hatirliyorum, 2011 yilinda Bakanligimiz kurulduktan sonra nerede ne tesisimiz var sorgulamaya gittigimizde tesislerimizi olabildigince kagit üzerinde görmeye çalisiyorduk. Daha o zamanlar baslatilan bu çalisma, Gençlik ve Spor Bakanligi'nin yürütmekte oldugu tesis hamlesini yakisir ve yarasir bir görüntüye vizyonuyla misyonuyla kavusturacak. 2002 yilinda 62 milyon TL bütçeyi tesis insaatlarina ayiran Kurumumuz, 2013 yilinda 525 milyon TL'lik yatirim yapip, 2014 yilinda da 700 milyon TL'yi hedefliyor. Yine 2002'de 30-35 tesis ihalesini ancak yapabilen Teskilatimiz, 2013 yilinda 789 spor tesisinden 213 tanesini Sayin Basbakanimizin katilimiyla hizmete açti. 2014 yilinda da yatirim programina aldiklarimizla bin civarinda tesis insaati devam edecek. Bu anlamda baslatmis oldugumuz projenin spor kartiyla birlikte entegre olarak, tam anlamiyla spor bilgi bankasi sifatina kavusacagi günler çok yakinda" dedi.
GENÇLIK VE SPOR BAKANI AKIF ÇAGATAY KILIÇ: "SORUMLULUKLARIMIZ BÜYÜK"
Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay Kiliç, konusmasinda, "Sizler Bakanligimizin illerdeki çok degerli temsilcilerisiniz. Hepimizin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bizlerin yaptigi çalismalarla bir gencimizin dahi kendini daha kuvvetli hissetmesi, özgüveninin artmasi ve bu dogrultuda basariya ulasmasi büyük mutluluktur. Tesislerin hos yerleri, güzel yerleri vardir. Ama biz sadece buralara bakmayacagiz. Hafta sonunda Samsun Çarsamba'da Gençlik Merkezi'nin içini gezdik. Bazi detaylar tespit ettik. Bu küçük detaylar çok önemli. Bir tesise girince nerede ne var bakiyoruz. Gözümüze her zaman küçük detaylar takilir. Bunlara dikkat edin. Bu hepimizin omuzlarinda olan çok büyük sorumluluktur. Bu projeyle birlikte kuracagimiz sistemde tesislerimizin eksikliklerini ve güzelliklerini görecegiz. Daha verimli bir çalisma ortami olacak" dedi.
"GENÇLERIMIZ ÜLKEMIZIN GELECEGININ TEMINATIDIR"
Bakan Kiliç, Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcularin bu tesislerden yetisecegini belirterek, "Bir genç kardesimizin sizlerden aldigi güçle uluslararasi müsabakalarda bayragimizi göndere çektirmesi ne büyük gururdur. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcular bu tesislerden yetisecek. Onlarla olumlu iletisimler kurmaliyiz. Gençler çok çabuk etkilenirler. Bu hassasiyetlere dikkat edelim. Olumlu diyaloglarimizla kurulan iliskiler her zaman onlarin basarili olmasini saglayacaktir. Ben bu çerçevede sizlerin çok büyük basarilara imza atacagina inaniyorum. Sizlere güveniyorum. Sizlerin çalismalariyla Bakanligimizin basariya ulasacagina inaniyorum. Ama daha önemlisi bu ülkenin evlatlarina güveniyorum. Gençlerimiz ülkemizin geleceginin teminatidir" diye konustu.
Konusmalarin ardindan 81 ilden gelen temsilcilere Toplanti Odasi'nda Uygulamali Sistem Egitimi verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284