Spor Il Müdürü Kisacik” Ramazan Ayinda Spor Yapabilirsiniz”

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Ramazan ayinda 17-18 saat oruçlu olunmasina ragmen yapilacak olan sporun dogru belirlenmesi durumunda bir sakinca olmayacagini ifade etti.

Spor Il Müdürü Kisacik” Ramazan Ayinda Spor Yapabilirsiniz”

Karaman’da Ramazan ayinin girmesi ile birlikte insanlarin spora ara verdigini dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik,” Ramazan ayinda insanlarin 17-18 saat oruçlu olmalarina ragmen, yapacaklari sporun dogru saatte ve dogru periyotlarda düzenlenmesi durumunda bir sakinca olmayacagini dile getirdi.
Oruç tutulurken spor yapilamayacaginin ve Ramazan’da spora ara vermek gerektiginin’ yanlis bir kanaat oldugunu vurgulayan Kisacik,” Kaliteli ve saglikli bir yasam için sporun hayatimizdan önemli bir etkisi var. Ramazan ayinda çogu insan oruç olduklari için spordan uzun bir süre ayri kalmak zorunda kaliyor. Fakat insanlar yapacaklari spor periyotlarinda ve beslenme yöntemlerinde yapilacak küçük düzenlemelerle Ramazan ayinin spor faaliyetleriyle birlikte yasanabilecegini ifade etti.
Ramazan ayinda en uygun spor saatlerini iftardan önceki birkaç saat ve iftardan 2 saat sonra olduguna da deginen Kisacik,” Ramazan’da tercih edilecek egzersizler ise 45 dakikalik bisiklet, 30 dakikalik yüzme ya da rutin sekilde uygulanan fitness seklinde olabilir. Bu sporlarda dikkat edilmesi gereken asil sey, egzersiz sürelerinin kisa tutulmasidir. Egzersiz süreleri uzun tutulacaksa, bu sürelerin arasina mola konulmasi gerekir. Iftardan önceki dilimde spor yapmayi planlayanlarin ise, yürüyüs gibi hafif siddette aktiviteleri tercih etmeleri de daha dogru olur” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284