Spor Yapan Öğrenci Daha Başarılı

Karaman’ın başarılı sporcularından Aybike Ünlü, eğitim ve spor alanında elde ettiği başarılarla sporun eğitime engel olduğu düşüncesini adeta yerle bir ediyor.

Spor Yapan Öğrenci Daha Başarılı
Çocuklarının bir spor branşında başarılı olmasını isteyen aileler, bugüne kadar onların eğitimleriyle ilgili endişe duyuyor, çocuklar ise antrenman ve dersleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyordu. Ancak Türkiye’de eğitim ve spor alanında hayata geçirilen projelerle eğitim hayatlarının yanında spor yapan öğrencilerin derslerinde başarı grafiğinin artması spor eğitime engel oluyor düşüncesini, spor yapan öğrenci artık daha başarılı düşüncesine bırakmaya başladı.
Karaman’ın başarılı sporcularından Aybike Ünlü’ de spor yapan öğrenci daha başarılı düşüncesinin en güzel örneklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Karaman’da yaklaşık 6 yıldır bisiklet sporu ile ilgilenen ve birçok başarılı sonuca imza atan Ünlü, sporda ve eğitim hayatında gösterdiği başarılarla eğitim gördüğü TOBB Fen Lisesi’nde örnek gösterilen başarılı öğrenciler arasında yer alıyor. Eğitiminin yanında zor bir spor olan bisiklet sporunu da yapan Ünlü, sporun akademik eğitime engel olmadığını ispatlamaya çalışırcasına hem okulunda hem de bisiklet sporunda başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.
Bisiklet il temsilcisi ve aynı zamanda bisiklet antrenörü Barış Ünlü spor ve akademik başarı arasında güçlü bir bağlantı olduğunu belirterek,” Öğrencilerimiz okul saatlerinin yanı sıra akşamları ve hafta sonları etüt ve özel ders almaktalar. Bu durum öğrencilerimizin beyinlerinin aşırı yorulmasına neden olmaktadır. Spor faaliyetleri ise öğrencilerimizin beyinlerinin rahatlamasına ve dinlemesine yardımcı olarak eğitim hayatlarına daha adapte bir şekilde devam etmelerini sağlamaktadır. Böylece sporla ilgilenen öğrencilerimiz bir sonra ki dersine daha dikkatli ve istekli bir şekilde bakabilmektedir. Burada örneğini verdiğimiz sporcumuz Aybike Ünlü Karaman TOBB Fen Lisesi’nde okumakta ve çok ağır bir spor olan bisiklet sporunu üst düzeyde yapmaktadır. Başarılı sporcumuz şuanda akademik olarak Tıp Fakültesini, spor alanında ise 2020 veya 2024 olimpiyatlarını hedeflemiştir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki çocuklarımız birer makine değiller ve onlarında derslerinin dışında kendilerine ait uğraşıları olması gerekmektedir. Bunu çocuklarımızdan esirgemeyelim ve çocuklarımızı derslerinin yanında aktivitelere yönlendirelim” diye konuştu.
Çocuklarımızın sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve derslerinde ki başarısı için mutlaka bir spor branşında aktif olmasını gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak, enerjisini doğru kullanmasını sağlamak, sosyal gelişimi ve özgüven duygusunun artması için çocuklarımızın mutlaka spora yönlendirilmesi gerekmektedir. Çocuklarınızın sağlıklı büyümesi, gelişmesi ve derslerinde ki başarısı için mutlaka bir spor branşında aktif olmasını sağlayınız. Çünkü her çocuğun severek yapabileceği bir spor branşı mutlaka çıkacaktır. İl müdürlüğü olarak bizlerde çocuklarımıza kapılarımızı sonuna kadar açtık. İl spor merkezlerimizde birçok spor branşında antrenörlerimiz eşliğinde ücretsiz eğitimlerimiz devam etmektedir. Çocuklarımızın spor yapabilmeleri için tüm velilerimizi il spor merkezlerimize bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284