Taha Akgül Ve Nur Tatar Üniversitelerinde Basariyi Anlattilar

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiligi Bölümü ögrencileri spor tarihi ve olimpizm dersi kapsaminda düzenlenen Geçmisten Günümüze Olimpiyat Oyunlari Günleri etkinliklerinde “Olimpiyat ve Basarinin Sirri” baslikli bir söylesi düzenledi. Söylesiye KMÜ ögrencileri Avrupa Sampiyonu Güresçi Taha Akgül ve Olimpiyat ikincisi Tekvandocu Nur Tatar katildi.

Taha Akgül Ve Nur Tatar Üniversitelerinde Basariyi Anlattilar
 
Üniversitenin Yunus Emre Konferans Salonunda 13 Mayis 2013 Pazartesi günü saat 13.30’da gerçeklestirilen söylesiye KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Selahattin Akpinar, akademik personel ve çok sayida ögrenci katildi.
Söylesinin açilis konusmasini yapan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpinar hiç bir basarinin kolay elde edilemeyecegini söyleyerek “Milli sporcularimizin hayati bizler kadar kolay geçmiyor. Onlar planli ve programli yasamak zorundalar. Özel hayatlarina ayiracak zamanlari dahi kisitli.“ diye konustu.
Nur Tatar: “Aldigim Her Yenilgi Beni Daha Çok Motive Eder”
Nur Tatar söylesiye Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ögrencisi olmaktan mutluluk duydugunu ifade ederek basladi. Yogun kamplardan dolayi okul derslerini aksattigini belirten Tatar, üniversite hayatini özledigini söyledi.
Uluslararasi karsilasmalarda Türk bayragini dalgalandirmanin çok önemli oldugunu vurgulayan Nur Tatar, basarisinda ailesinin büyük rol oynadigini dile getirdi. Tatar sözlerine söyle devam etti: “Basarili olmak istiyorsak hedef koymali ve istemeliyiz. Yalnizca sporda degil, her alanda bu ilke yol göstericimiz olmalidir.”
Bes yasinda spora basladigini belirten Nur Tatar “2008 yilindan beri hayatim kamplarda ve müsabakalarda geçiyor. Kazandigim madalyalarimin yani sira aldigim her yenilgi beni daha çok basarili olmaya motive ediyor.” diye konusu.
Ögrenci arkadaslarindan gelen sorulari da yanitlayan Tatar, dopingle ilgili yöneltilen bir soruyu “Doping hirsizliktir. Baskasinin hakkini çalmaktir.” seklinde cevaplandirdi. KMÜ’de kendisine büyük destek veren hocalarina tesekkür eden Nur Tatar, arkadaslarina “Çalisirken dua etmeyi ihmal etmeyin.” diyerek söylesisini tamamladi.
Taha Akgül: “Çalisana Allah Basariyi Nasip Eder”
Taha Akgül, konusmasinda 13 yasinda gürese basladigini ve aileden güresçi olduklarini söyledi. 2008 yilina kadar minikler ve çocuklar kategorilerinde katildigi müsabakalarda hiçbir basari elde edemedigini belirten Akgül, “Ilk madalyami kazandigim 2009 yili benim yeniden dogusumdur. Bu açidan baktigimda her seyin dogru bir zamani oldugunu düsünüyorum.” diye konustu.
Ögrenim hayatindan da bahseden Taha Akgül, 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Ögretmenligi bölümünü kazandigini ve iki yil okula devam etmesine ragmen spor hayatindaki yogun tempodan dolayi birakmak zorunda kaldigini açikladi. Akgül sözlerine söyle devam etti: “Su anda KMÜ ögrencisi olmaktan çok mutluyum. Ama Türkçe ögretmeni olmak içimde ukde kaldi.”
Katilimcilarin sorularini da yanitlayan Taha Akgül, Türkiye’deki spor politikalarina iliskin yöneltilen bir soru üzerine ülke olarak olimpiyatlarda çok basarili olamadigimizi söyledi. Olimpik tesislerimizin olmadigindan yakinan Akgül, alt yapi anlaminda güçlü olundugu takdirde Türkiye’nin uluslararasi organizasyonlarda büyük basarilara imza atacagina inandigini dile getirdi.
Gelecekle ilgili planlari hakkinda da konusan Taha Akgül, 2016’dan sonra Kirkpinar Yagli Güreslerinde yer almak istedigini söyledi. Arkadaslarina tavsiyelerde de bulunan Akgül, “Çok çalisin. Çalisana Allah basariyi nasip ediyor.” sekline konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284