Turkcell Küçükler Atletizm Festivali Nefes Kesti

Karaman'da, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Turkcell Küçükler Festivali 3. Grup Yarışmaları yapıldı.

Turkcell Küçükler Atletizm Festivali Nefes Kesti
Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Turkcell ile birlikte 30 Nisan 2016 tarihinde sekiz ayrı merkezde 414 takımın katılımı ile gerçekleştirdiği Küçükler Atletizm Festivali Karaman etabı, Kemal Kaynaş Stadyumu Spor Tesisler’inde yapıldı. Küçük kızlar ve erkekler kategorisinde gerçekleştirilen yarışlara 10 ilden 234 sporcu katıldı. 20 kız ve 19 erkek takımının yer aldığı müsabakalarda sporcular, yüksek atlama, uzun atlama, fırlatma topu, bin metre, 80 metre ve 5 x 80 metre yarışmalarında ter döktü.
Zevkli ve çekişmeli geçen yarışların sonunda küçük erkekler kategorisinde Antalya Gençlik Spor Kulübü birinci, Manisa İl Karması ikinci, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü üçüncü, Manisa Salihli İlçe Karması dördüncü, İzmir Büyükşehir Belediyespor beşinci, Aydın Germencik İlçe Karması altıncı, kızlar kategorisinde ise Manisa Salihli İlçe Karması birinci, Isparta Bölgespor ikinci, İzmir Büyükşehir Belediyespor üçüncü, Antalya Gençlik Spor Kulübü dördüncü, Manisa İl Karması beşinci ve Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü altıncı olan takımlar oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun sezon içindeki en geniş katılımlı altyapı organizasyonlarından olan Turkcell Küçükler Festivali’nde ilk altıya giren takımlar 07 Mayıs 2016 tarihinde Aydın ilinde yapılacak olan yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürleri Mustafa Karadeniz, Selçuk Akbaş, atletizm il temsilcisi Murat Yurdadön, hakem ve antrenörler tarafından verildi.
Yarışmaların sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” TAF’ın sezon içindeki en geniş katılımlı altyapı organizasyonlarından olan Turkcell Küçükler Festivali’nde yarı finaller 7 Mayıs tarihinde Kocaeli, Aydın, Gaziantep ve Erzurum’da, final ise 18 Haziran’da Konya’da gerçekleştirilecek. Karaman etabında müsabakalarımızı sorunsuz bir şekilde tamamladık. Sporcularımız çok iyi yarışlar çıkardı. Yarışmalarda başarılı olan ve ilk 6 takım arasında yer alan ekiplere 7 Mayıs tarihinde Aydın’da yapılacak olan yarı final müsabakalarında başarılar diliyorum” dedi.






 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284