Türkiye, Oryantiring'te Rekora Hazırlanıyor

Türkiye Oryantiring Federasyonu, 11 Mayıs'ta rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye, Oryantiring'te Rekora Hazırlanıyor
Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç.Dr. Tekin Çolakoğlu, ''11 Mayıs 2016 tarihi Dünya Oryantiring Günü (WOD) ilan edildi. Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) ve Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) 11 Mayıs tarihinde tüm dünyada aynı günde bu sporu en çok sayıda insanın yapması (özellikle okullar ve öğrenciler) gibi bir hedefle yola çıktık. Federasyonumuz aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgilendirme yazısı tüm Türkiye'deki ilçe milli eğitim müdürlüklerine dağıtılmış durumda. Ayrıca bir ilk gerçekleştirildi ve tüm federasyonlardan bu konuda işbirliği yapması istendi.
"11 Mayıs'ta birçok ilde çocuklarımızın okullarında aynı anda oryantiring yapacağı etkinliğe hazırlıklarımız devam ediyor. Dünya rekoruna imza atacak şekilde herkesin aynı saatte oryantiring yapmasını planlıyoruz. Guinness Rekorlar Kitabı'na da başvurumuzu yaptık. Kurumlararası çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. İl temsilcilerimiz aracılığıyla çocuklarımıza eğitim verildi. Okullarla görüşmelerimiz devam ediyor."
''Sayı olarak bugün itibarıyla Türkiye'den yaklaşık 600 kulüp ve okulumuz kayıt yaptırdı.Dünya genelinde ise 80 ülkeden 2014 kulüp ve okul katılım sağlıyor.Biz Ankara'da ise etkinlik günü 1800 öğrencimiz ile Göksu Parkı'nda saat 10.00'da rekor denemesine katkı vereceğiz.'' 11 Mayıs tarihinde en basit bir kroki (oryantiring haritası şart değil) ile dahi okuldaki öğretmen ve öğrencilerin hatta velilerin (asıl amaç çok sayıda katılımı sağlamak) oryantiring yapması sağlanacak. Hedef kartlarının üzerine hedef numarası yanı sıra basit matematik, coğrafya, tarih soruları yazabilir ve katılımcıların cevapları bularak varışa gelmesini böylece heyecan ve keyfin artmasını sağlayabilirsiniz Kayıtlar ve takip için; www.worldorienteeringday.com adresini veya resmi web adresimiz olan www.oryantiring.org.tr takip edebilirsiniz. WOD sitesine girdiğinizde dünya haritasını ve kayıt yapanların kırmızı balonlarını göreceksiniz. Kolayca kendi kaydınızı oluşturup okulun fotoğrafını yükleyebilir ve kendi kırmızı balonunuzun tadını çıkarabilirsiniz.
Aktivitenin fotoğrafları çekilecek. Günün sonunda harita, fotoğraflar ve katılımcıların yaş ve cinsiyet dağılım sayıları, şu an göremediğiniz yeni buton tıklanarak siteye girilecek. Böylece kırmızı balon yeşile dönmüş olacak. Okulunuzun ismi tüm dünyada görülebilecek. Her katılımcıya günün anısına IOF başkanı imzalı diploma verilecek. Diplomalar Oryantiring İl Temsilcilerinden edinilebileceği gibi TOF sitesinden renkli çıktı alabileceksiniz. Bu coşkuya ve özel güne dâhil olmanın ve yepyeni bir sporla tanışmanın tadını çıkarın. Çok daha fazla ses getireceğimize, etkinliğe ilginin artacağına ve ülkemiz adına rekor kırabileceğimize inanıyorum. Bundan önce rekor çalışması olmadı. Ülkemizde ilk defa yapılacak" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284