Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği işbirliğinde Anneler günü nedeniyle düzenlenen ve bir ilk olma özelliğini taşıyan “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası” Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın ilk hamleyi yapmasıyla başladı.

Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdik

08 Mayıs 2022 Pazar günü saat 11’de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve 6 tur şeklinde süren “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası”na katılan Vali Işık ve eşi Munise Işık salonda bulunan annelerin gününü onlar için hazırlanan karanfilleri takdim ederek kutladılar ve başarılar dilediler.

Sözlerime öncelikle bütün annelerimizin anneler gününü kutlayarak başlamak istiyorum diyen ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Işık “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası” ile Karaman ili olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvası”nın anneanne, evlat ve torun şeklinde üç kuşağı bir araya getiren bir turnuva olduğunu söyleyen Vali Işık amaçlarının satrancı hem çocuklara sevdirmek hem de anneler gününde annelere özgü bir program olduğunu söyledi.

Hem Karaman’da hem de Türkiye’de ilk kez Anneler Gününde hem anneler ve çocuklarını takım halinde yarıştırarak hem de aynı zamanda tüm hakemleri bayanlardan seçerek bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaman Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu konuşmasında “Hem şenlik hem de yarışma havasında gerçekleştirdiğimiz “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” yaklaşık 40 tane anne ve çocuk şeklinde takımlarımız dereceye girebilmek için ter döktü. Çocuklarımız ile birlikte turnuvamızı katılımlarıyla renk katan, günlerinde bizleriyle birlikte olan annelerimize ne kadar teşekkür etsem azdır.”dedi. 

Turnuva Direktörlüğünü Mustafa Eroğlu’nun yaptığı “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” Canan Yöner başhakem, Durdane Keser başhakem yardımcısı olarak görev yaptı. Saray Bisküvi ikramlar kısmında sponsor olurken yarışmada birinciliği kazanan Tekinyer ailesine Arzum Küçük Ev Aletleri tarafından Arzum kahve makinesi hediye edildi. Yarışmada ilk 5’e giren aileler şu şekilde;

“Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” 1’incisi Tekinyer Ailesi,

 “Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” 2’ncisi Yöner Ailesi,

“Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” 3’üncüsü Barutçu Ailesi,

“Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” 4’üncüsü Sorkun Ailesi

“Anneler Günü Hızlı Satranç Turnuvasında” 5’incisi Durmaz Ailesi Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284