Vali Hakki Teke Y.I.B.O’da Güres Seçmeleri Yapildi

Vali Hakki Teke Y.I.B.O’da Güres dalinda sporcu taramasi gerçeklestirildi.

Vali Hakki Teke Y.I.B.O’da Güres Seçmeleri Yapildi
Ilimizde Güres dalinin yayginlastirilmasi için çalismalar hizla devam ediyor. Daha önce Ermenek Y.I.B.O.’da yapilan sporcu taramasinin ardindan, Ilimiz Merkez Vali Hakki Teke Y.I.B.Okulu’nda ögrenim gören ögrenciler arasinda da sporcu seçmesi gerçeklestirildi.
Güres Federasyonu ve Milli Egitim Il Müdürlügü’nün ortak çalismasiyla yapilan sporcu taramasi Karaman Güres Federasyonu Güres Il Temsilcisi Yasar Alaca ve Gençlik Hizmetleri Il Müdürlügü Güres Antrenörü Erdogan Taktak tarafindan gerçeklestirildi. Sporcu taramasinda, gelecek vaat eden güresçi adaylarinin seçimleri yapildi. Seçilen sporcu adaylarina Güres Antrenörü Erdogan Taktak tarafindan güres egitimi verilecek.
Antrenör Erdogan Taktak, “Ilimizde Ata sporumuz olan Güres bransinda bir buçuk yila yakin bir zamandir alt yapi olusturmaya çalisiyoruz. Okullarda yaptigimiz taramalarda çok yetenekli çocuklarin oldugunu gördük ve bugünde 55 ögrenci arasindan gürese yetenekli 35 çocuk seçtik. Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü olarak temel hedefimiz; sporu yayginlastirmak ve Karaman halkina, yediden yetmise her kesime hitap ederek sporu bir yasam biçimi haline getirmektir. Burada bana düsen görev de Karaman’da Güres bransini sevdirmek ve yayginlastirmak bunun yaninda Karaman’da basarili güresçiler yetistirmek ve ilimizin adini Güres bransinda ulusal ve uluslar arasi platformda duyurmaktir, hedeflerimize büyük bir kararlilik ve azimle yürüyoruz”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284