Veloturk Granfondo Çeşme'de Zirve Azize Bekar’ın

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışları’nda Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Azize Bekar 16-18 yaş kategorisinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Veloturk Granfondo Çeşme'de Zirve Azize Bekar’ın

İzmir’in Çeşme ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Veloturk GranFondo Bisiklet Yarışları, bin 481 bisiklet sporcusunun mücadelesine sahne oldu. 47 kilometre ve 100 kilometrelik parkurlarda 16-18 yaş genç erkek ve kadınlar, 19-34 yaş elit erkek ve kadınlar, 35-44 yaş master erkek ve kadınlar, 45-54 yaş master erkek ve kadınlar, 55-59 yaş master erkek ve kadınlar ile 60 yaş üstü master erkek ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen yarışlarda Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Azize Bekar 16-18 yaş kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsünde yerini aldı.

Yarış kayıtlarından elde edilecek gelirin tamamının ’Bir çocuk gülerse dünya güler’ projesine aktarılarak, ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet alınacağını belirten bisiklet antrenörü Barış Ünlü, “Karaman olarak 2017 yılı içerisinde 7 farklı sporcumuz ile 60’ın üzerinde Türkiye derecesi elde ettik. Bu derecelerin içerisinde 2 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Balkan Şampiyonluğu ve 1 Balkan 2.’liği de yer alıyor. Ayrıca Macaristan’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda milli takımlarımıza sporcu vererek Kadın milli takımına en çok sporcu veren il olduk. Karaman Ekstrem Bisiklet ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü, Gençlik ve Spor Kulübü, Sağlık Spor Kulübü, İdmanyurdu Spor Kulübü ve Kardak Spor Kulübü olarak 5 kulübümüz ile Karaman’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. İlimizi 2018 yılında daha iyi bir şekilde temsil etmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” şeklinde konuştu.

Azize Bekar’ı elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da, “Başarılı sporcumuz Azize Bekar’ı göstermiş olduğu performans ve başarısından dolayı tebrik ediyorum. Sporcumuz kendi kategorisinde birinci olarak bizleri bir kez daha gururlandırdı. Sporcumuz yine Antalya’da düzenlenen Ali Hüryılmaz Türkiye Şampiyonası’nda 1 birincilik ve 1 ikincilik alarak bizleri mutlu etmişti. Karaman bu başarılarla bisiklet branşında Türkiye’de marka şehirlerde biri olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284