Yamaç Parasütünün Kalbi ‘’Karadag’da’’ Atacak

Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, muhtesem termik özellikleri, uzun ve güvenli uçuslar için çok uygun cografi yapiya sahip olan Karadag’da yamaç parasütü sporunu canlandirmak için kollari sivadi.

Yamaç Parasütünün Kalbi ‘’Karadag’da’’ Atacak

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügüne geldigi günden buyana Karaman’da spor adina çalismalarina ara vermeden devam eden Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, Karaman’in kuzeyinde yer alan ve volkanik bir dag olan Karadag’i yamaç parasütü sporunun cazibe merkezi haline getirmek için Karadag’a çikarak incelemelerde bulundu.
EN IYI PISTLERDEN BIRISI
Spor Il Müdürü Kisacik, Karadag’da yaptigi incelemelerde yamaç parasütünün Karaman’in gelisiminde önemli bir rol oynayacagini belirterek, bu sporun Karaman'in tanitimina katki saglayacagini ve hem egitim hem uçmak için dünyanin en iyi pistlerden birisi oldugunu, ayrica Karadag’in uygun iklim sartlari, yaban hayati, eko turizm, tarih turizmi, kültür turizmi, yamaç parasütü, dag turizmi, izcilik faaliyetleri ve av turizmi potansiyellerini bir arada tasiyan destinasyon merkezi oldugunu ifade etti.
EKONOMIYI OLUMLU YÖNDE ETKILEYECEK
Spor Il Müdürü Kisacik, Il ve Ilçelerde sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere çok önem verdiklerini ifade ederek, " Yamaç parasütü projemizi hayata geçirebildigimiz takdirde ülkemizde yamaç parasütü sporunun kalbi Karadag’da atmaya baslayacak. Projemiz ilerleyen dönemlerde ilimize sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik deger kazandiracagina inaniyorum. Amacimiz Karaman’in tanitimi, turizm ve kalkinmasina katki saglamak, bu spora meraki olan gençlere sporlarinda yardimci ve öncülük etmektir. Ümit ediyoruz bu projemiz ile Karamanimiz daha da canlanip taninacaktir’’ dedi.
SADECE DOGA GÜZELLIGI OLAN BIR YER OLARAK KALMAMALI
Karadag’in sadece dogal güzelligi olan bir yer olarak kalmamasini vurgulayan Kisacik, Insanlar Karadag’a gezmeye, eglenmeye, dinlenmeye geldiginde, bir gezi düzenlendiginde burada piknik, kamp yapabilmeli, izci kampi olmali ve ögrencilerimiz de gelerek bu güzellikleri yasamali ve birçok faaliyetler gerçeklestirilmeli. Insanlarin huzur bulacagi ve iyi vakit geçirebilecegi muhtesem görüntülerle dolu bu yasam alanini mutlaka turizme açmaliyiz” seklinde konustu.
Karadag’da alternatif bir turizm olan yamaç parasütü etkinlikleri 2010 yilinda gerçeklestirilmis ve Karadag’dan havalanan parasütçüler 242 ve 262 kilometrelik uçuslarla ayri ayri Türkiye rekoru kirmisti. Bunun üzerine Avrupa’dan ve Dünya çapindaki yamaç parasütü pilotlari Karaman Karadag’a gelerek uçus yapmaya devam ediyor. Karaman Karadag, ülkemizin degil tüm dünyanin havacilik sporu açisindan en uygun parkurlarinin bulundugu yerlerden biri oldugunu kanitladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284