SÜT BANYOSU REZALETİ TORKU’YA KIYMAYINIZ!

Köşe yazarlarımızdan Hasan ŞİMŞEK’in, Konya’daki süt banyosu yapanların ve TORKU hakkındaki düşünceleri :

“Televizyonlarda yayınlanan Konya’daki süt banyosu rezaletini görünce dehşete düştüm. Şüphesiz bu bir provokasyon , bir öç alma, bir kin kusma eylemidir. Aksini düşünmek saflık olur.

Bir zamanlar İran Şah’nın eşi Türkiye’ye gelince, olası süt banyosu isteğine karşı bizimkiler banyo yapacak kadar sütü toplama derdine düşmüşlerdi. Şimdi görülüyor ki her yerde süt üretimi artmış, rakip firmaları karalayacak ölçüde haberlere konu olmuştur.

Bir süt toplama tesislerinde küvette yapılan süt banyosu nedeni ile –bu belli ki bir düzenek- TORKU’ nun adını bulaştırmaları ve karalama çalışmaları beni cidden üzdü. Bu tarımda çalışanlar büyük bir darbe eylemi olduğu gibi Konya kimliğini de aşağılar çeken bir eylemdir.

Geçmişte, TORKU yöneticilerinin siyasete girmeleri nedeni ile başındakileri ( kurumu değil ) ciddi ölçüde defalarca eleştirmiş ve uyarmıştım, Konya Şeker’in yararı için!...

Bugün görülüyor ki yörenin parlayan yıldızı TORKU’ya dolaylı ve dolaysız yollarla bir karalama, yıpratma çabası olduğu anlaşılıyor. Bu nu da TORKU’nun basın açıklamasından anlıyoruz.Yapılan eylem, önceden kurgulanıp hayata geçirilen kirli ve iğrenç bir olaydır.

Adalet mutlaka bunu yapanları ve yaptıranları bulup hesap soracaktır. Bu vesile ile Konya Şeker’e ve onun Marka adı olan TORKU’ya geçmiş olsun deriz.

Kirli emel peşinde koşanların böyle kirli bir eylemi niçin yaptıkları da kamuoyunun bilgisine sunulması dileğimizdir.

YORUM EKLE

banner284