2 Bin 500 Tarim Danismani Alinacak

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakani Mehdi Eker, 2 bin 500 yeni tarim danismani alinacagini açikladi.

2 Bin 500 Tarim Danismani Alinacak

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin bütçe görüsmeleri basladi. Bakan Mehdi Eker, burada yaptigi konusmada, 2 bin 500 yeni tarim danismani alinacagi müjdesini verdi. Daha önce 7 bin 500 tarim danismani alindigini hatirlatan Eker, "Bunlar kirsalda köylerde çalisacak. Köylerde çiftçinin yaninda, bahçesinde, merasinda, ahirinda, onun yani basinda hizmet sunacak. Böylece sayi 10 bin kisiye ulasmis olacak. lim süreci basladi. ÖSYM yakin tarihte ilana çikacak. Prosedür tamamlanip en geç 2013 Ocak ayina kadar bunlar çalismaya baslamis olacak." diye konustu.
Okul sütü programinda ihale sürecinin baslatildigini hatirlatan Eker, "Bu sene özel okullar da buna dahil edildi." ifadesini kullandi. Eker, Et ve Balik Kurumu'nun et ve süt piyasalarini düzenleyen bir kuruma dönüstürülecegini aktardi.
Ekmek israfinin önlenmesi için proje baslatacaklarini söyleyen Eker, dünyada tarimsal ekonomik büyümede ilk 5 ülke arasina girmeyi hedeflediklerini söyledi. Eker, "Tarimsal ihracati 40 milyar dolara ulastirmayi amaçliyoruz." seklinde konustu. Bakanligin 2013 yili bütçesinin 13 milyon 116 bin 230 TL olarak öngörüldügünü kaydeden Eker, "Bütçede geçen yilin baslangiç ödenegine göre yüzde 25 oraninda artis öngörülüyor." dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284