26 Proje Hibe Destegi Alacak

Tarimsal faaliyetler için gelistirilen modern basinçli bireysel sulama makine ve ekipmaninin üreticiler tarafindan kullaniminin yayginlastirilarak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapilmasini saglamak, tarimda kullanilan is gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düsürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesinin saglanmasi amaciyla Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi’nca Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi kapsaminda Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alimlari desteklenirken bu kapsamda Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü’ne yapilan 27 adet basinçli sulama basvurusunda yapilan degerlendirmeler neticesinde 26’si hibe destegi almaya hak kazandi.

26 Proje Hibe Destegi Alacak

3 Agustos 2015 Pazartesi günü hibe almaya hak kazanan proje sahipleriyle Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin’in katilimiyla hibe sözlesmeleri imzalandi.
Imza töreninde konusan Keskin, ilimizin ülkemizin en az yagis alan illerinden biri oldugunu belirterek sulamada kullanilan sulama suyunun yillara göre degismekle beraber azalmasi nedeniyle çiftçilerin suyu tasarruflu kullanmalari gerektigine dikkat çekti.
Keskin, “Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca çiftçilerimizin daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapmalarinin saglanmasi, zor sartlarda bedenen çalisan üreticilerin islerinin kolaylastirilmasi, üretim maliyetlerinin düsürülmesi ve özellikle de son derece sinirli olan sulama suyunun tasarruflu kullanimina yönelik olarak basinçli sulama sistemlerinin yayginlastirilmasi amaciyla Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programini uygulamaya koymustur. Program çerçevesinde Bireysel Sulama Makine ve Ekipman alimlarina % 50 hibe destegi verilmektedir. Program kapsaminda uygun bulunan basvurularin hibeye esas mal alim tutarlari 794.446 TL olup, Bakanligimizca verilecek hibe miktari 397.223 TL'dir. Program ile 2.300 dekar alanda kapali sulama sistemine geçilmis olacaktir” dedi.
Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin son olarak üreticilere böyle bir proje içinde olmalarinin örnek bir davranis ve suyun tasarruflu kullanimi noktasinda önemli bir adim oldugunu, tipki az su gibi fazla su ve gübrelemenin de bitkilere zarar verdigini, üretim maliyetini artirdigini belirterek basinçli sulama projelerinin ilimiz tarimina ve çiftçilere hayirli olmasini diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284