30 Bin Çiftçinin Borcu Ertelendi

Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri ortagi 30 bin 499 çiftçinin toplam 303 milyon 392 bin liralik kredi borcu, hükümetin çikardigi kararname ile bir yil ertelendi. Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, borç ertelemenin bir af olmadigini vurgulayarak, borcun yüzde 60’ini ödeyen ortaklara yeniden kredi açilacagini söyledi.

30 Bin Çiftçinin Borcu Ertelendi
Hükümetin kuraklik, firtina, dolu diger kötü hava kosullari nedeniyle zarar gören çiftçilerin borçlarinin bir yil süre ile ertelenmesi için çikardigi kararname kapsaminda Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri ortagi 30 bin 499 çiftçinin 303 milyon liralik borcu bir yil süre ile ertelendi. Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, borç ertelemenin bir af olmadigini vurguladi.
Tefecinin eline düsmesinler
Genel Müdür Abdullah Kutlu yaptigi yazili açiklamada, hükümetin kuraklik basta olmak üzere tabii afetlerden en az yüzde 30 oraninda zarar gören çiftçilerin Türkiye Tarim Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasina olan kredi borçlarinin yüzde 5 faizle ve bir yil süreyle ertelenmesini içerdigini belirterek sunlari söyledi:
 “Yurt genelinde Türkiye Tarim Kredi Kooperatiflerinin 30 bin 499 ortaginin 303 milyon 392 bin liralik borcu bir yil süre ile ve yüzde 5 faizle ertelendi. Borcu ertelenen ortaklarimizin kredi limitleri dolu oldugu için önümüzdeki yil kredi kullanamayacaklar.. Biz ortaklarimizin zarar görmemesi, tefecinin eline düsmemesi için çok önemli bir adim attik. Ortaklarimiza borçlarinin yüzde 60’ini ödedikleri taktirde yeniden kredi kullandiracagimizi açikladik. Çok sayida ortagimiz bu kampanyadan yararlandi”
Abdullah Kutlu, borç erteleme kararnamesinin 81 ili kapsadigini belirterek, 53 ildeki 30 bin 499 Türkiye Tarim Kredi Kooperatifleri ortaginin borç ertelemesinin yapildigini belirterek, 2 bin 649 ortak ile Afyonkarahisar’in ilk sirayi aldigini, 2 bin 395 ile Kastamonu, 2 bin 248 ile Konya, bin 807 ortak ile Ankara’nin izledigini söyledi.
Kutlu, borç tutari olarak da 32 milyon lira ile Ankara’nin ilk sirada bulundugunu belirtti.
Bilindigi gibi, 28 Agustos 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan Bakanlar Kurulu karari, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, 81 ilde sel-su baskini, firtina, asiri yagis, asiri kar yagisi, dolu, don, kuraklik, yildirim düsmesi ve hortum afetlerine maruz kalan ve bu afetler nedeniyle ekilisleri, ürünleri, hayvan varliklari, tesisleri veya seralari en az yüzde 30 oraninda zarar gören çiftçinin, Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarinin 28 Agustos 2012 itibariyla 1 yil süreyle ertelenmesini içeriyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284