4.875 Dekar Alana 39 Bin kg Macar Fiği Tohumu Dağıtımı

“Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında % 75 Tarım ve Orman Bakanlığı, % 25 üretici katkısı ile Macar Fiği Tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

4.875 Dekar Alana 39 Bin kg Macar Fiği Tohumu Dağıtımı

Konuyla ilgili olarak Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada projeden faydalanan üreticilere 300.000 TL tohum desteği verildiği, bu ekilişle birlikte çiftçilere hasat sonrası 438.750 TL’de Yem Bitkileri Desteklemeleri kapsamında hibe verileceği belirtildi. Ekim yapılacak alanlardan toplamda 3.900 ton ot üretimi gerçekleştirilecek olup, yetiştirilen ürünün Karamanlı üreticilere ekonomik katkısı 3.900.000 TL olacak. 
Dağıtımı gerçekleştirilen macar fiği tohumlarının Karaman için hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Dr. Recep Şeker konuşmasında dağıtımı yapılan macar fiği tohumunun projede ihtiyaç duyulan kaba yem ihtiyacını karşılayacak önemli bir proje olduğunu ifade etti. 
Macar fiği tohum dağıtım töreninde konuşan Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser ise çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirterek her türlü desteği vereceklerini söyledi. 
Projenin ev sahibi olarak konuşmasını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Yusuf Şahinbaş ise konuşmasında bu projenin hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasına yardımcı olacağını, nadas alanlarını değerlendirilip, daraltılmasına sağlayacağını belirtti. 
Macar fiği dağıtım programına Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Haber: Sevim ADALI


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284