Ahir - Agil Yapimi Ve Damizlik Koç-Teke Alimina Büyük Destek

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu, Konya Ovasi ve Dogu Karadeniz projeleri kapsamindaki illerde mevcut damizlik sigir ve damizlik koyun isletmelerinin insaat ve damizlik erkek materyal temininin desteklenmesine iliskin uygulama esaslari teblig yayimlanarak yürürlüge girdi.

 Ahir - Agil Yapimi Ve Damizlik Koç-Teke Alimina Büyük Destek

Proje kapsaminda büyükbas ve küçükbas hayvancilik isletmelerine ahir ve agil yapimina yüzde 50 hibe destegi ile küçükbas hayvancilik isletmelerine damizlik koç ve teke alimina yüzde 80 hibe destegi verilecek. Hibe Destegi programi 2014-2018 yillari arasinda uygulanacak.

Bu konuyla ilgili olarak Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü Toplanti Salonunda bir bilgilendirme toplantisi düzenlendi. Toplantiya Vali Yardimcisi Sezer Isiktas, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, Çevre Sehircilik Il Müdür Vekili Dehan Ataner Koçak, Il Genel Meclisi üyeleri, ilimizde bulunan damizlik yetistirici birlik baskan ve üyeleri ile çok sayida üretici katildi.
Toplantida katilimcilara Il Müdürlügü’nden Veteriner Hekim Emin Simsek, Il Özel Idaresinden Mimar Ayse Er ile Insaat Teknikeri Remzi Özler, Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünden Insaat Mühendisi Ahmet Ok proje uygulamalari hakkinda bilgiler verdiler.
Il Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki toplantinin açilis konusmasinda, “Ilimizin de içerisinde yer aldigi Konya Ovasi Projesi içerisindeki iller hibe destegi kapsamina alinmistir. Özellikle küçük ve orta ölçekli aile isletmelerimize önemli hayvancilik destekleri saglayacak olan proje ile kirsal istihdami ve çiftçi gelirini daha fazla artirmayi hedefliyoruz. Bu baglamda proje kapsaminda Karaman’da koyunculugun gelismesi için damizlik koç alimina yüzde 80 hibe verilecektir. Böylelikle Ilimizde kaliteli ve yüksek verimli hayvanlar yetistirerek ülkemizin et ve süt ihtiyacinin karsilanmasina önemli katkilar saglanacaktir. Bu amaçla ahir ve agil yapacak çiftçilerimize plan ve proje hazirlanmasi noktasinda Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügümüzce tip projeler hazirlanarak onaylanacaktir. Onaylanan bu projeler Il Özel Idaremizce izinlendirilecektir. Böylece Karaman ilimizin desteklerden daha fazla faydalanmasi saglanmis olacaktir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284