Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele Yolları Masaya Yatırıldı

Meyvenin etki bölümünden beslenerek meyveyi yumuşatarak meyvelerin erken olgunlaşarak dalından düşmesi ile son bulmasına neden olan Akdeniz Meyve Sineği nedeniyle bir eğitim toplantısı yapıldı. 

Akdeniz Meyve Sineğiyle Mücadele Yolları Masaya Yatırıldı

Sarımsı renkte, evlerde görülen sineklerden daha küçük bir tür olan Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısı 27 Şubat 2019 Çarşamba günü İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Konuyla ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen 10 numaralı basın bülteninde “Eğitim programımız Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenmiştir. Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısında yapılan sunumlar Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı V. Dr. Miraç Yayla ve Bitki Zararlıları Bölüm Başkanı Dr. Adalet Hazır tarafından yapılmıştır. Yoğun katımın olduğu eğitim toplantımızda Akdeniz Meyve Sineği'nin tanımı, biyolojisi, zarar şekli, ekonomik önemi, yayılışı, konukçuları, mücadele zamanı ve metotları, kullanılacak bitki koruma ürünleri ve dozları ile nasıl mücadele yapılacağı, Entegre Mücadele Prensipleri doğrultusunda nelere dikkat edileceği anlatıldı. Konuyu ilişkin akademisyen katılımcıların yaptığı katkılar ve sorulan soruların cevaplandırılması ile toplantımız sona ermiştir” denildi. 
Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan ile Şube Müdürleri İbrahim Erkol, Yılmaz Büyükateş, Süleyman Yavuz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu öğretim görevlileri Prof. Dr. İsmail Çimen, Dr. Elif Yavuzaslanoğlu, Dr. Seyfi Taner ve Durmuş Ali Çarkacı, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile ilimizde faaliyet gösteren bitki koruma ürünü bayileri ve üreticiler katıldı.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284