Amasya Suluova TDIOSB Teknik Gezisi Yapildi

Ilimizde kurulmasi planlanan Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulus protokolünün onaylanarak sicil kaydi yapilmasinin ardindan bundan sonra yapilacak olan genel yerlesim plani, üst yapi modül projeleri ve alt yapi projelerinin hazirlanmasi islemlerini daha önce yapilmis olan Amasya Suluova Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin incelenerek konu ile ilgili fikir edinilmesi amaciyla teknik bir gezi düzenlendi.

Amasya Suluova TDIOSB Teknik Gezisi Yapildi

Incelemelerde bulunulan Amasya/Suluova Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi besi sigiri isletmelerinde 10 bin büyük bas kapasiteli 67 adet besi isletmesi parseli ve 10 adet sanayi parseli olmak üzere toplam 77 adet parsel bulunuyor. Bu parsellerden hali hazirda 6 adeti faaliyette olup, 3 adeti insaat asamasinda. Bunlardan 8 âdeti Tarimsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu tarafindan finanse edilirken Amasya/Suluova TDIOSB besi sigiri isletmelerinde alt yapi projeleri tamamlanmis olup, OSB içerisinde 1 adet 2 megawattlik biyogaz üretim tesisinin kurulu oldugu görülmüs ve çalismalar yerinde izlendi.
Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Ilimizde kurulmasi planlanan Türkiye ‘de ilk TDIOSB süt sigirciligi OSB ile ilimiz süt üretimine günlük yaklasik 130 ton süt girdisi saglanacak ve Ilimizdeki Süt isleme tesislerinin bu yöndeki taleplerine belli ölçüde cevap verilmis olacaktir. Ayrica TDIOSB içerisinde kurulmasi planlanan 4 megawattlik enerji üretimi yapacak olan biyogaz tesisi kurulmasi planlanmistir. Bu tesisin faaliyete geçmesi ile bölgedeki gübre atiklari ve hali hazirda islenemeyen ilimiz kanatli hayvanlarina ait gübreler tesiste degerlendirilebilecektir” denildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284