Ayranci’da KOP Destekli Ilk Ahirin Temeli Atildi

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca uygulamaya konulan Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu, Konya Ovasi ve Dogu Karadeniz projeleri kapsamindaki illerde, mevcut damizlik sigir ve damizlik koyun isletmelerinin insaat ve damizlik erkek materyal temininin desteklenmesine iliskin proje çerçevesinde, büyükbas ve küçükbas hayvancilik isletmelerine yeni ahir ve agil yapimina ve ayni zamanda ahir ve agillarin tadilat islerine yüzde 50 hibe destegi ile küçükbas hayvancilik isletmelerine damizlik koç ve teke alimina yüzde 80 hibe destegi veriliyor.

Ayranci’da KOP Destekli Ilk Ahirin Temeli Atildi

Proje çerçevesinde Ayranci Ilçesi Kavuklar Köyünde Bayram Çelik adli üreticiye ait 40 baslik yari açik ahir insaatinin temeli atildi. Ahir insaatinin tamamlanmasindan sonra ilgili üretici adina toplam insaat bedelinin yüzde 50’si olan 111 bin 543 TL hibe destegi ödemesi Bakanlik tarafindan karsilanacak. Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Yardimcisi Baran Yavuz Yürekli, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Ali Kuncu, Koordinasyon ve Tarimsal Veriler Sube Müdürü Ibrahim Erkol ve teknik elemanlardan olusan heyetçe Ayranci ilçesi Kavuklar köyündeki 40 baslik ahir insaatinda incelemelerde bulunuldu.
KOP projesi kapsaminda 2015 yilinda ilimizde 10 adet ahir ve agil insaatinin desteklenmesi Bakanlik tarafindan uygun görülmüs olup, toplamda 205 büyükbas ve 400 küçükbas hayvan barinagi için insaatlarin tamamlanmasindan sonra yüzde 50 hibe destegi olarak 1.056.543 TL ödeme yapilacak.. Ayni proje kapsaminda 2014 ve 2015 yillarinda 107 üreticiye toplam bedeli 936.880 TL olan 650 koç ve teke için % 80 hibe karsiligi 749.504 TL destekleme ödemesi yapildi. 2015 yilinda ise su ana kadar 252 üreticinin basvuruda bulundugu 1.722 bas koç ve tekenin hibe destekleme çalismalari devam ediyor.
Bu hibeler ile yapilan ve yapimi devam eden ahir ve agillar ilimiz hayvanciligina önemli katkilar saglayacak, damizlik ve koç ve tekeler ile de isletmelerimizin verimlilik ve kalitesi yükseltilmis olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284