Başkan Bayram: "Çiftçilerimizi Bağcılığa Yeniden Teşvik Edeceğiz"

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Çiftçilerin ekonomisi için üzüm üreten köylerde yeniden teşvik yapacaklarını duyurdu. 

Başkan Bayram: "Çiftçilerimizi Bağcılığa Yeniden Teşvik Edeceğiz"

Başkan Mehmet Bayram’ın yaptığı açıklamada, ”Karaman’da yaklaşık 44 Köyümüzün geçim kaynağı olan Suma Fabrikası’nın üzüm alımını bırakmasıyla  üretiminden uzaklaşan bağların kuruması ile ekonomik yönden zor duruma düşen göç veren köylerimizin yeniden bağcılığa teşvik amaçlı başlattığımız çalışmalarımıza  2021 yılında devam edeceğiz. 
Üzüm üretiminden uzaklaşan köylerimizi yeniden teşvik etmek onların refah seviyelerinin artması için çalışmalar yaparak  İl özel idaremizin destekleri ve Göksu Taşeli ve Kop gibi kalkınma ajanslarına projeler hazırlayarak ekonomilerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. 
Özellikle 2005 yılından sonra Suma fabrikasının siyah üzüm alımını bırakması sonucu zor günler geçiren başka tarımsal alternatifi geçim kaynağı olmadığı için göç veren üzüm üretimi yapan köylerimiz son yıllarda göç almaya başlaması ile  başta bağcılık ve küçük baş hayvan üretimine artış göstermektedir.” İfadelerini kullandı. 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2021, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284