Başkan Bayram Kuraklığa Dikkat Çekti, Destek İstedi

Ülkemizde ve Karaman’da yaşanan kuraklık nedeni ve beklenen yağışların gelmemesi üzerine çiftçinin zor bir yıl geçireceğini belirten Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram Karaman Tarımı için destek isteyerek önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayram Kuraklığa Dikkat Çekti, Destek İstedi

Başkan Mehmet Bayram, “Yaşanan kuraklık ve ülkemizin üretime olan ihtiyacı göz önüne alınarak geçtiğimiz yıllarda uygulanan yüzde 50 Sulama destekleri 2021 yılındada verilmeli ve KDV muafiyeti sağlanmalıdır.
Çiftçilerimizin basınçlı sulama sistemlerine erişimleri kolaylaştırılmalıdır.
Sulama sisteminde İlk yatırım maliyeti salma sulamaya göre daha yüksektir. Bu amaçla 2016-2019 yılları arasında uygulanan yüzde 50 hibe desteği hiçbir gerekçe açıklanmadan 2020 yılında kesilmiş olup 2021 yılında da destekleme bütçesi içinde yer almamıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2021 bütçesi içinde 24 milyar lira olarak yer alan destekleme bütçesinde ülkemiz geleceği için stratejik önem taşıyan basınçlı sulama sistemleri için destek pay ayrılmamıştır.
Basınçlı sulama sistemleri için 2021 yılında yüzde 50 hibe desteği ve bu kapsamda yapılacak projeli sulama sistemleri satın almalarında KDV(Katma Değer Vergisi) muafiyeti sağlanmalıdır.
Yaşanan kuraklık da göz önüne alınarak bu yıl zor şartlarda üretim yapan çiftçimiz için sulama desteği büyük önem arzetmektedir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284