Başkan Bayram: Tarım ve Hayvancılık Teşvik Edilmelidir

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, mazot ve gübre gibi maliyetlerin arttığı üreticinin zor günlerden geçtiği bu günlerde köye dönüş projeleri ile tarım ve hayvancılığa destek verilmesini açıkladı.

Başkan Bayram: Tarım ve Hayvancılık Teşvik Edilmelidir

Başkan Bayram yaptığı açıklamada, “Sanayide istahdam artırmak biryere kadar. Tarımda istihdamı teşvik etmek, tarımda teşviği üretime vermek bugün yaşadığımız pahalılığın tek kurtuluşu köylerimizi yaşanabilir kılmak üretime teşvik edecek projelere destek vermek ülkemiz tarımının kalkınmasına fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Kırsalda tarımsal faaliyetlerin verimliliği için yeni bir yol haritası şart. İstatistikler yanında belgesel veya çiftçi programları da gösteriyor ki; köylerde sadece yaşlılar kaldı, emek ve işgücü bulunamıyor, budama, çapalama, ürün için emektar kadınlarımız kaldı.

Belde ve köylerde yaşamayı cazip hale getirmek, çiftçiliği ve hayvancılığı teşvik etmek için köylülere elektrik ve suyun belli bir rakama kadar indirimli verilmesi, artan gıda fiyatlarının önüne geçmek ekonomimizin yeniden düzlüğe çıkarılması, köyden kente göçün ve işsizliğin önlenmesi adına; Mazot, gübre, yem, tohum ve tarım ilacı fiyatlarının ve BAĞKUR primlerinin indirilmesi köylerimizde yaşamı cazip hale getirilmesi açısından büyük katkı sağlayacağı kanaatindeyim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284