Başkan Bayram: “Yeraltı Sularımız Kuruyor”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yeraltı sularını kurtarmak için öneriler sundu.

Başkan Bayram: “Yeraltı Sularımız Kuruyor”

Başkan Mehmet Bayram sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: “ Karaman’ın geleceğini de kurtaracak işler yapmak ve o işlerin yapılması için gayret göstermeliyiz. Bunun için havza dışı kaynaklarından bölgemize su getirmek için çalışmalar hızlandırılmalıdır.

Dış havzalardan su getirilmesine yönelik fizibil bulunan projeler yatırım programına alınmalı ve hızlıca uygulanmalıdır. Dur günümüz kalmadı, artık kuraklık hat safhada özellikle bu yıl su sıkıntısı çok fazla, yeraltı sularımız çekiliyor. Tarımsal üretimin yoğun olduğu Karaman ve Konya bölgesinde büyük bir doğal afete karşı acilen dış havzalardan su getirilmeli,  planlanan sulama projeleri tamamlanmalıdır. Ülkemizin şu günlerde yaşadığı doğal afetlerin en büyüğü  önümüzdeki günlerde gerekli önlemler alınmaz ise yer altı sularının kuruması olacaktır” dedi.

Önlem Alınmaz ise Üretim Biter

Sel basan, yanan yıkılan evlerin yerine devletin daha iyilerini yapacağını ama yeraltı suları korunmaz ise geri getiremeyeceğini dile getiren Başkan Bayram: “Türkiye’nin can damarı olan üretim sahaları Karaman ve Konya ovasında gerekli önlemler alınmaz, dış havzalardan getirilmesi planlanan su projeleri tamamlanmaz ise  yeraltı suyu kurursa üretim biter. Devletimizin yapabileceği hiç bir şey yok, yıllardır konuşulan ve bir türlü hayata geçmeyen havza bazlı destek çalışmalarını Tarım  ve Orman Bakanlığımız acil hayata geçirmelidir ve Karaman ve Konya ovasının içinde bulunduğu yağışı az alan, su sıkıntısı çeken bölgemize suyu az tüketen ürün desenlerinin ekilmeli ve destek verilmelidir. Bölgemiz için hayati önemi olan Mavi Tünel, Karadağ sulama projesinin bir an evvel tamamlanmasını devletimizden bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiftçilerimiz İçin Sesimizi Duyurmaya Devam Edeceğiz

Çiftçilerin üretimi devam ettirmek için suya ihtiyaç duyacaklarını söyleyen Bayram: “Yaşanan kuraklık ile suların çekilmesi ve artan enerji bedeli zor durumda olan, bölgede bulunan üreticilerimizin  kaderinin değiştireceğine inandığımız, Karaman tarihi için hayati önem taşıyan projeleri yakın takip ederek hayata geçmesi için hız kesmeden Ziraat Odası olarak çiftçimiz için çalışmalarımıza devam ederek Karaman’da tarımın sürdürebilmesi için suyun hayat olduğunu anlatmaya, sesimizi duyurmak için var gücümüzle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Üretime ihtiyaç duyduğumuz bu zor günlerde Karaman tarihinin en önemli projelerinden biri olan Gödet kapalı devre sulama sisteminin geçtiğimiz günlerde yapılan ihale sonrası ödeneklerinin artırılarak hızla tamamlanmasını hayata geçmesini bekliyoruz.

Bu hayati önem arz eden projelerin hayata geçmesi için Karamanımıza büyük hizmetleri olan  Maliye ve Hazine Bakanımız Sn. Lütfi Elvan olmak üzere Karamanlılar, bürokratlarımız, siyasetçilerimiz ve STK temsilcileri seferber olmalılardır. Geçim kaynağı %85 tarıma dayalı olan ilimizde  üretimi sürdürebilmek için  suya ihtiyacımız var su için bu projelerin biran evvel hayata geçmesine  ihtiyacımız var” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284