Başkan Bayram: Yüzde 90 Zarar Var, Yardım Bekliyoruz

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, geçtiğimiz aylarda dolu felaketinden etkilenen üreticiler için yardım çağrısında bulundu.

Başkan Bayram: Yüzde 90 Zarar Var, Yardım Bekliyoruz

Dolu felaketi sonrası bir takım ziyaretler gerçekleştiren Başkan Mehmet Bayram, üzüm üreticilerinin yüzde 90 oranında zararla karşı karşıya geldiğini ve üreticilerin yaralarının sarılması için yardım beklediklerini belirtti.

“Dolu felaketi yüzde 90 zarar verdi”

Başkan Bayram, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan dolu felaketi sonrası Ekşikara üzüm bağlarında İncelemelerde bulunduk. Hasatların devam ettiği şu günlerde geçtiğimiz ay yağan dolu felaketi sonrası  Kızılyaka , Başkışla , Bozkandak, Muratdede ve Damlapınar köylerimizde üzüm bağları ve hububat ekili arazilerde yüzde 90  yakın  hasar oluştuğunu gördük özellikle yaşanan dolu sonrası sadece Kara kütük kalan asma çubukları yeniden açmış fakat hiç üzüm olmadığını gördük.

Bölgede yaşanan kuraklık ve dolu felaketi sonrası zorda olan üreticilerimizin yaralarının sarılması için Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz tarafından gerekli çalışmalar yapılarak raporlar tutulmuştur.

Bölgede tarımsal faaliyetler yapan üreticilerimizin yaralarının sarılması için devletimizin yetkililerinden üreticilerimizin yaralarının sarılması için yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284